BLOG

Nå får du Swype til S60

Har du en telefon med S60 5th edition (eller Symbian^1 om du vil) kan du nå installere Swype. Dette er et program som lar deg skrive ved å tegne på tastaturet, og som teoretisk sett gjør det mulig å skrive mye raskere enn ved å bare trykke på tastene.

Marius ValleMarius ValleJournalist
1. sep. 2010 - 17:25

For å skrive med Swype beveger du fingeren over tastaturet på skjermen. Det høres kanskje komplisert ut, men vi har testet ut dette tidligere og vår erfaring er at det både er lett å lære metoden og å bli vant til den.

Swype finnes allerede til Android-telefoner som Samsung Galaxy S, og Windows-telefoner som HTC HD2. I tillegg får Samsung Galaxy Tab Swype.

Så kommer den store ulempen: Swype er rimelig avhengig av ordbok, siden den gjetter seg frem til hva du skriver. Ordboken er foreløpig ikke tilgjengelig på norsk (det er grunnen til at Swype ikke leveres med for eksempel Galaxy S i norsk versjon), så det kan fort blir knotete å skrive norsk.

Du kan imidlertid legge til nye ord i ordlista ved å skrive på vanlig måte på tastaturet. Etterhvert vil ordforrådet øke, og Swype vil kjenne igjen ordene du har skrevet etter første inntasting.

Swype for Symbian er fortsatt bare på betastadiet, så det kan fortsatt være bugs og annet rusk i programmet.

Om du vil teste det ut finner du en video med demonstrasjon under, og installasjonsinstrukser på Nokia Beta Labs.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: betalabs.nokia.com, via: AllAboutSymbian.com

Relaterte saker:

Mobiler med gode taster »

Den nye måten å skrive på »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.