SAMFERDSEL

Nå får du kjøpt fornybar diesel i Norge

Den første av hundre fyllestasjoner i Sør-Norge er åpnet.

11. nov. 2015 - 20:46

For kort tid siden offentliggjorde selskapet Eco-1 at de vill bygge 100 fyllestasjoner for en nye type miljøvennlig og fornybar diesel i Sør-Norge. I dag ble den første stasjonen åpnet av ordfører på Holmen i Asker, Lene Conradi.

– Det er gledelig å være tidlig ute som kommune med å tilrettelegge for et sånt prosjekt. Dette gir innbyggerne våre muligheten til å ta gode miljøvalg, sier Lene Conradi ordfører i Asker kommune.

Tar del i satsingen

Hun peker på at den nye stasjonen med fornybar diesel bidrar til at Asker kommune kan nå klimamålene de har satt lokalt.

Kommunen har allerede benyttet den fornybare dieselen, som er døpt 2G Polar, på egne kjøretøy som en del av miljøsatsingen.

Les også: Ny «fornybar» diesel gagner både miljøet og motoren

Billigere og bedre

For bilistene betyr miljødieselen som importeres fra Finland to ting. For det første får de drivstoffet billigere. De slipper unna med 11 kroner per liter. Grunnen til den lave prisen for et drivstoff som i utgangspunktet et dyrere å fremstille enn fossildiesel ,er at regjeringen reduserte avgiften med tre kroner og 36 øre.

Det andre poenget er at drivstoffet slipper ut langt mindre forurensinger og partikler enn vanlig diesel.

– Det er ikke selve dieselmotoren som er problemet, men hva du har på tanken, sier leder av stasjonssatsingen i Eco-1, Thomas Steenbuch Tharaldsen.

Les også: Denne brua blir Norges første av sitt slag

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.