KARRIERE

Nå er det seniorer som teller

Truls Tunmo
6. nov. 2006 - 11:12

Arbeidsstokken er blitt for ung for flere selskaper.

– Vi har sett over tid at de fleste andre selskaper, i tillegg til oss selv, primært har rekruttert ingeniørkandidater hvor de eldste er i 30-årene. Siden 2000, er 75 prosent av dem vi har ansatt yngre enn 39 år, sier informasjonssjef i DNV, Per Wiggo Richardsen.

Sikter mot seniorer

Nå ønsker Veritas å knytte til seg seniorer på ingeniørsiden, noe som kommer tydelig frem i en massiv stillingsutlysningskampanje.

– Nettopp fordi eldre kandidater har lengre erfaring enn de yngre, og fordi deres samlede kompetansenivå er veldig bra, ønsker vi eldre kandidater. De er i besittelse av veldig nyttig kompetanse for DNV. En annen viktig årsak er at mennesker med lang erfaring, ofte kan gå rett inn i ny jobb. De trenger ingen omfattende opplæring i den eksakte posisjonen, sier Richardsen.For fokusert

– Hvorfor har dere denne stillingskampanjen først nå?

– For det første har vi over tid vært litt for fokusert på å rekruttere yngre medarbeidere. Vi har sett for langt frem med tanke på å kunne beholde folk i lang tid. De fleste selskaper har sett på yngre arbeidstakere som mer dynamiske og motiverte for nye oppgaver enn eldre kandidater. Nå ser vi at den beste måten å få til et godt team på, er en blanding av unge og eldre arbeidstakere. I tillegg får vi da kandidater med både utdanning og lang arbeidserfaring som kan fungere sammen med yngre folk, sier Richardsen.Endring i pensjonssystemet

Han påpeker også endringen i pensjonssystemet som en av grunnene til at DNV nå satser på senioringeniører.

– Det nye systemet har gjort det mulig å ansette eldre arbeidstakere uten at en blir pålagt uforholdsmessig store kostnader til fremtidig pensjon, sier Richardsen, som også trekker frem erfaring i forhold til sikkerhetsarbeid som et viktig element.

– Jeg synes at seniorer, spesielt i et selskap som DNV hvor vi primært jobber med sikkerhet til sjøs, med sin erfaring har noe av den viktigste ballasten man kan ha. Men vi kommer til å ansette mange unge mennesker også. For øvrig er gjennomsnittsalderen hos DNV i dag på 41 år, sier informasjonssjef Per Wiggo Richardsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.