KARRIERE

Nå er det enklere å få jobb

OPTIMIST: Eirik Bache-Wiig, administrende direktør i FINN Jobb, konstaterer at antallet stillingsannonser er på full fart oppover igjen.
OPTIMIST: Eirik Bache-Wiig, administrende direktør i FINN Jobb, konstaterer at antallet stillingsannonser er på full fart oppover igjen. Bilde: Caroline Roka
Stein Jarle Olsen
16. aug. 2010 - 11:23

I andre kvartal ble det publisert 16 prosent flere stillinger på rubrikknettstedet Finn.no enn i samme kvartal i fjor.

Totalt ble det publisert annonser for 60.220 stillinger på Finn i april, mai og juni, mot 51.817 i de samme månedene i fjor.

På 2007-nivå

Antall stillingsannonser er nå på nivå med kjempeåret 2007.

– Vi begynte å se tendenser til et mer stabilt stillingsmarked på slutten av fjoråret. I begynnelsen av 2010 hadde vi også en økning, men det er først i andre kvartal at den prosentvise veksten er såpass høy, sier Eirik Bache-Wiig, administrerende direktør i Finn jobb, i en pressemelding.

Størst økning er det i bransjene reiseliv (64 prosent flere annonser), olje, gass og offshore (47 prosent), IT, telekommunikasjon og internett (46 prosent) og industri og produksjon (44 prosent).

Noen bransjer har også nedgang, men den er liten – ni prosent i bank, finans og forsikring og tre prosent i bygg og anlegg.

Enklere å få jobb

Også Manpower melder om betydelig vekst i oppdragsmengden de siste månedene.

– Ifølge flere henvendelser fra kunder er det også enklere å få jobb nå, sier Thor Bendik Weider, konserndirektør i Manpower.

Han sier at de merker økt pågang særlig innen varehandel, økonomi og regnskap og logistikk og lager, men også bank og finans, pedagogikk og innen offentlig sektor.

– Det er også her det er lettest å få jobb nå. Videre ser vi en tydelig økning i rekrutteringer til faste jobber, sier Weider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.