BYGG

Nå er Bjørvikatunnelen åpnet

ÅPNET: Vestgående løp står fortsatt uten trafikk, men østgående løp i Bjørvikatunnelen ble åpnet for trafikk rett før kl. 7 mandag 26. april.
ÅPNET: Vestgående løp står fortsatt uten trafikk, men østgående løp i Bjørvikatunnelen ble åpnet for trafikk rett før kl. 7 mandag 26. april. Bilde: Mona Strande
Mona StrandeMona StrandeJournalist
26. apr. 2010 - 09:29

Det er trafikk fra Drammen mot Hamar som først får kjøre gjennom senketunnelen. Trafikk fra vest, i retning Helsfyr / Ryen, skiltes gjennom det nye tunnelsystemet.

Bilister som skal til Mosseveien og Bispelokket kjører på samme måte som tidligere.

SE BILDENE:

Påkobling mot vest

Åpningen gjør at de som kjører i retning Lysaker gjennom Festningstunnelen slipper møtende trafikk. Det har vært et problem i snart et halvt år, mens koblingsarbeidet mot Bjørvikatunnelen har pågått i østgående løp.

Men akkurat ved innkjøringen til Festningstunnelen i retning Lysaker vil veien bli innsnevret. Det er fordi koblingsarbeidet mot Bjørvikatunnelen nå starter her.

Les også: Bjørvikatunnelen klar for åpning

120.000 biler i døgnet

Imidlertid er det fra og med i dag full kapasitet i østgående retning, gjennom Festningstunnelen, Bjørvikatunnelen, og til slutt Ekebergtunnelen.

I september åpnes tunnelen for trafikk i begge retninger. Det blir en stor dag for de involverte i prosjektet - og sikkert også for de 120.000 bilistene som kjører gjennom dette området hvert døgn.

Slik vil trafikken gå frem til hele Bjørvikatunnelen åpner i september.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.