KARRIERE

Nå er arbeidsledigheten blant ingeniører lavere enn den var for ett år siden

Nedgang på fem prosent det siste året.

Nå er det færre arbeidsledige ingeniører enn det var for ett år siden. Det har vært en jevn nedgang siden januar i år.
Nå er det færre arbeidsledige ingeniører enn det var for ett år siden. Det har vært en jevn nedgang siden januar i år. Bilde: Infogram
Ina AndersenIna AndersenJournalist
28. apr. 2017 - 10:41

Nå begynner vi for alvor å se tendensen av at arbeidsmarkedet snur. Ved utgangen av april er antallet arbeidsledige ingeniører fem prosent lavere enn det var året før, viser nye tall fra Nav.

Faktisk må vi helt tilbake til desember 2015 for å finne lavere ledighet for yrkesgruppen. 

Ingeniør- og ikt-fag er nok en gang den gruppen med størst nedgang i ledigheten. 

Langt igjen til 2014-nivå

Selv om vi er på rett vei, er det fremdeles et godt stykke igjen til nivået før oljekrisen tok til og ledigheten startet å øke for omkring tre år siden. 

I april 2014 var 3281 personer innen ingeniør- og ikt-fag registrert hos Nav. Siden da har det fortsatt å øke, med noen få måneder som unntak, frem til toppen i januar i år. Da var 8626 uten jobb i yrkesgruppen. 

Ved utgangen av april 2017 er 7380 personer innen ingeniør-og ikt-fag arbeidsledige. Da har det vært en jevn nedgang hver måned siden januar. 

Det er også fem prosent, eller 417 personer, lavere enn det var i april 2016. 

Arbeidsledigheten for gruppen ligger nå på 2,8 prosent. 

Fortsatt økning i langtidsledige

– De siste fem månedene har vi sett en positiv utvikling på arbeidsmarkedet. Det har vært en økning i antall ledige stillinger som lyses ut og antallet nye arbeidssøkere går stadig nedover, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng, i en pressemelding. 

Ledigheten har også holdt seg uendret eller gått ned innen de fleste yrkesgrupper den siste måneden, og nedgangen var som nevnt størst blant ingeniør- og ikt-fag. Ledigheten gikk ned i de aller fleste fylker. 

– Samtidig ser vi at det er en økning i personer som går lenge ledig, og da særlig i fylker og yrker som har vært hardest rammet av nedbemanningen i oljesektoren, sier Vågeng.

I april hadde 23.000 av de helt ledige vært arbeidssøkere i over ett år. Det er 2000 flere enn i fjor. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.