MOBIL

Nå drysser det Sony Ericsson-modeller

Sony Ericsson lanserte et lite lass med søstertelefoner til X10 og Vivaz i februar. Du får kjøpt to av dem allerede denne måneden. 

10. mai 2010 - 16:06
Vis mer

Sony Ericsson er en produsent som er på riktig sti om dagen. Vi har allerede blitt imponert over Xperia X10, som er blant de beste Android-telefonene du får kjøpt i dag, og U5 Vivaz, som knuser til med vanvittige videoopptak. 

Les test av begge telefonene: 

Under Mobile World Congress lanserte produsenten i tillegg et lite lass søstermodeller til X10 og Vivaz, og de første i rekken er nå rett rundt hjørnet. 

X10 Mini

X10 Mini er i likhet med storebroren en Android-telefon, men er med en vekt på knappe 88 gram langt mer lommevennlig. Størrelsen gjør naturlig nok at den ikke har like kraftige spesifikasjoner for X10, men så er det heller ikke alle som trenger fire tommers skjerm og en prosessor som presser 1 GHz.

Vi fikk sett nærmere på telefonen under Mobile World Congress i år, og opplevde X10 Mini som både sprek og solid. 

X10 Mini kommer i butikkene i slutten av mai, og skal etter hva vi erfarer ha en prislapp på mellom 2000 og 2500 kroner. 

X10 Mini Pro

X10 Mini Pro er kort fortalt X10 Minis feite tvillingsøster. Denne telefonen veier 32 gram mer enn X10 Mini, og den ekstra vekten skyldes at den har et utskyvbart fulltastatur. Bortsett fra denne forskjellen er telefonene prikk like. Det er lett å være skeptisk til et fulltastatur på en så liten telefon som dette, og vi ble nesten litt overrasket over hvor bra det faktisk fungerte da vi prøvde telefonen i februar. 

X10 Mini Pro kommer i butikkhyllene den siste uken i juni, og kommer til å koste et par hundrelapper mer enn X10 Mini. 

PS! Både X10 Mini og X10 Mini Pro kjører på Android 1.6. En oppdatering til versjon 2.1 skal være klar i løpet av fjerde kvartal i år. 

Vivaz Pro

Sony Ericsson U5 Vivaz Pro er, som du nok forstår, en Vivaz-utgave med fulltastatur. Vivaz Pro veier til tross for fulltastaturet kun 20 gram mer enn Vivaz, noe som skyldes at Sony Ericsson har slanket optikken en smule. Mens Vivaz har en stillbildeoppløsning på 8 megapiksler, har Pro-versjonen "kun" fem megapiksler. 

Vivaz Pro kommer i butikkhyllene like før månedsskiftet. Prisen skal etter hva vi erfarer lande på mellom 3000 og 3500 kroner. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.