MOBIL

Nå braker det løs hos Nokia

Her er telefonene du (sannsynligvis) får se under Nokia World neste uke.

Det er lett å få følelsen av at Nokia har blitt litt overkjørt det siste året. Produsenten har ikke greit å komme opp med noen modeller som kan matche konkurrentenes berøringsskjerm-råtasser, og det har generelt blitt lansert langt færre modeller enn vi er vant til fra den finske produsenten.

Les også: Hvorfor du ikke skal glemme Nokia

 

Som du sannsynligvis har fått med deg, er det flere årsaker til at det har vært rolig fra Nokias side. Den gamle Symbian-plattformen skal fases ut og erstattes med Symbian^3/^4 og Meego. Menysystemet Nokia UI skal ta over for det gamle, trofaste S60-grensesnittet, og alt  har blitt tilpasset berøringsskjermer for å kunne ta opp kampen mot Apple, Sony Ericsson, LG, Samsung og HTC på nytt.

Å få alt dette på plass har selvsagt vært en tidkrevende prosess, men nå er det bare dager igjen å vente. Om nøyaktig én uke arrangeres Nokia World i London, og her får vi endelig se fruktene av det produsenten har drevet med det siste året. Her er telefonene vi sannsynligvis får se mer til på arrangementet.

E7 - Multimedia for proffene


Det finnes mange forskjellige bilder av det som skal være E7. (Foto: Be geek)

Her i redaksjonen har vi alltid hatt en forkjærlighet for Nokias E-serie, og da særlig E71/72 og Communicator-modellene. Når vi ser på bildene av E7 får vi forhåpninger om en ny råtass i E-serien.  

Les også: Test av Nokia E72


E7 skal være utstyrt med en firetommers berøringsskjerm av typen AMOLED, med en oppløsning på 800 x 480 piksler. Det er kun én fysisk tast i front når telefonen er lukket.  Skyver du skjermen opp, avdekker du et fullt qwerty-tastatur. Ut fra bildene som eksisterer av telefonen ser vi at tastene både er store og har fått godt med luft mellom seg.

Symbian^3

Telefonen føyer seg inn i rekken av modeller som kjører på Symbian^3-plattformen. Symbian^3 skal fortsatt brukes i de fleste smarttelefonene fra Nokia, med unntak av N-serien, som etter N8 vil kjøre på den kommende Meego-plattformen.

 Les også: Dette er Symbian^3

 

Telefonens øvrige maskinvare er lovende, den også. Maskinvareplattformen skal ifølge ryktene være Qualcomms Snapdragon, som gir deg en prosessorhastighet på 1 GHz. Arbeidsminnet skal være på 256 MB, mens lagringskapasiteten ser ut til å lande på 16 GB. Minnet kan selvsagt utvides med minnekort.

HD-video og HDMI

Videoegenskapene høres også lovende ut. Dagens Snapdragon-plattformer kan dekode video i en oppløsning på opp til 720p, og at telefonen også har HDMI-utgang er et aldri så lite tegn på at dette er noe Nokia har utnyttet.

 Les også: Slik får du DVDene dine over på mobilen

 

Kameraet skal også kunne filme i 720p med en hastighet på 30 bilder i sekundet, i tillegg til å kunne ta stillbilder i oppløsninger på opp til 8 megapiksler.

Det eksisterer ellers ikke veldig mange spesifikasjoner for E7, men ved å se på Nokias andre modeller kan du nok trygt forvente støtte for trådløst nettverk (802,11b/g/n), HSPA med makshastighet på 10,2 Mbps, GPS med gratis navigasjon, minijack-utgang og micro-USB.

Neste side: Nokia N9
Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.