MOBIL

Nå braker det løs hos Nokia

Her er telefonene du (sannsynligvis) får se under Nokia World neste uke.

8. sep. 2010 - 13:19

Det er lett å få følelsen av at Nokia har blitt litt overkjørt det siste året. Produsenten har ikke greit å komme opp med noen modeller som kan matche konkurrentenes berøringsskjerm-råtasser, og det har generelt blitt lansert langt færre modeller enn vi er vant til fra den finske produsenten.

Les også: Hvorfor du ikke skal glemme Nokia

 

Som du sannsynligvis har fått med deg, er det flere årsaker til at det har vært rolig fra Nokias side. Den gamle Symbian-plattformen skal fases ut og erstattes med Symbian^3/^4 og Meego. Menysystemet Nokia UI skal ta over for det gamle, trofaste S60-grensesnittet, og alt  har blitt tilpasset berøringsskjermer for å kunne ta opp kampen mot Apple, Sony Ericsson, LG, Samsung og HTC på nytt.

Å få alt dette på plass har selvsagt vært en tidkrevende prosess, men nå er det bare dager igjen å vente. Om nøyaktig én uke arrangeres Nokia World i London, og her får vi endelig se fruktene av det produsenten har drevet med det siste året. Her er telefonene vi sannsynligvis får se mer til på arrangementet.

E7 - Multimedia for proffeneDet finnes mange forskjellige bilder av det som skal være E7. (Foto: Be geek)

Her i redaksjonen har vi alltid hatt en forkjærlighet for Nokias E-serie, og da særlig E71/72 og Communicator-modellene. Når vi ser på bildene av E7 får vi forhåpninger om en ny råtass i E-serien.  

Les også: Test av Nokia E72E7 skal være utstyrt med en firetommers berøringsskjerm av typen AMOLED, med en oppløsning på 800 x 480 piksler. Det er kun én fysisk tast i front når telefonen er lukket.  Skyver du skjermen opp, avdekker du et fullt qwerty-tastatur. Ut fra bildene som eksisterer av telefonen ser vi at tastene både er store og har fått godt med luft mellom seg.

Symbian^3

Telefonen føyer seg inn i rekken av modeller som kjører på Symbian^3-plattformen. Symbian^3 skal fortsatt brukes i de fleste smarttelefonene fra Nokia, med unntak av N-serien, som etter N8 vil kjøre på den kommende Meego-plattformen.

 Les også: Dette er Symbian^3

 

Telefonens øvrige maskinvare er lovende, den også. Maskinvareplattformen skal ifølge ryktene være Qualcomms Snapdragon, som gir deg en prosessorhastighet på 1 GHz. Arbeidsminnet skal være på 256 MB, mens lagringskapasiteten ser ut til å lande på 16 GB. Minnet kan selvsagt utvides med minnekort.

HD-video og HDMI

Videoegenskapene høres også lovende ut. Dagens Snapdragon-plattformer kan dekode video i en oppløsning på opp til 720p, og at telefonen også har HDMI-utgang er et aldri så lite tegn på at dette er noe Nokia har utnyttet.

 Les også: Slik får du DVDene dine over på mobilen

 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Kameraet skal også kunne filme i 720p med en hastighet på 30 bilder i sekundet, i tillegg til å kunne ta stillbilder i oppløsninger på opp til 8 megapiksler.

Det eksisterer ellers ikke veldig mange spesifikasjoner for E7, men ved å se på Nokias andre modeller kan du nok trygt forvente støtte for trådløst nettverk (802,11b/g/n), HSPA med makshastighet på 10,2 Mbps, GPS med gratis navigasjon, minijack-utgang og micro-USB.

Neste side: Nokia N9

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.