MOBIL

Nå blir Wi-Fi virkelig kjapt

Den neste Wi-Fi-generasjonen er lynrask, strømgjerrig og ble akkurat krympet til mobilstørrelse.

6. juni 2011 - 14:03

Det neste steget på Wi-Fi-fronten heter enten WiGig eller 802.11ad. Dette er teknologier som benytter seg av 60 GHz-frekvensen, og som kan gi potensielle overføringshastigheter opp til 20 ganger raskere enn dagens Wi-Fi-nett.

Teknologiene er foreløpig ikke på plass i mobiltelefoner, men Panasonic har nå tatt det første steget ved å utvikle en chip som er liten og strømgjerrig nok til dette bruksområdet.

Chip-en støtter begge de nye standardene, i tillegg til å være bakoverkompatibel med de vanlige 802.11b/b/n-teknologiene.

Hva betyr dette for meg & deg?

Den raskeste standarden for mobiltelefoner i dag er 802.11n. Sannsynligvis er internettlinjen din langt tregere enn hastigheten denne standarden kan levere, så om det er surfing og e-post du bruker Wi-Fi-nettet til så vil du merke liten forskjell.

Men bruksområdene for Wi-Fi blir stadig større. Wi-Fi Direct er for eksempel på full fart inn i alskens apparater, og innebærer at du kan overføre filer direkte mellom forskjellige apparater uten å gå via aksesspunkt. En overføring av 30 minutters 1080p-video ville tatt knappe 10 sekunder i 60 GHz-båndet.

Vi går også i en retning der mobiltelefoner, datamaskiner og annen elektronikk deler mer og mer funksjoner og innhold, og høyere hastigheter betyr færre forsinkelser og mindre hakking.

Det er usikkert når vi får se de første telefonene med "turbo Wi-Fi" på markedet.

Kilde: Panasonic (pressemelding)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.