BLOG

Nå blir Micro-USB standard

Det føles som om dette har vært hevdet i åresvis, men først nå er det en realitet. Micro-USB blir standardlader på de fleste mobiltelefoner solgt i EU. Fra og med 1. januar 2011 har flere store mobilprodusenter lovet å levere utstyr som baserer seg på lading via Micro-USB-pluggen. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
31. des. 2010 - 12:18

Dette har selvsagt mange fordeler for deg som bruker, ved at du slipper å lete etter en kompatibel lader til telefonen din. Hvor mange har ikke hørt denne setningen: "Har du en Nokia-lader?"

Det er også miljøhensyn inne i bildet. Det kastes mye gammelt mobiltilbehør som ikke lenger kan brukes. Men det skal bli spennende å se hvorvidt dette ikke fører til overflod av Micro-USB-ladere, siden du uansett får med en ny lader når du kjøper ny mobil.

Realiteten er uansett den at Micro-USB mer eller mindre har blitt standard de siste par årene, og at mange etterhvert har både en og to Micro-USB-ladere liggende. I lys av dette er det kanskje på tide å slutte å legge ved en ny lader sammen med alle nye telefoner.

Følgende selskaper har blitt enige med EU om å bruke Micro-USB-standarden fra 2011: Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research in Motion (RIM), Samsung, SonyEricsson, TCT Mobile (ALCATEL mobile phones), Texas Instruments, Atmel.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: ec.europa.eu, via: GSMarena.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.