MOBIL

Nå blir det "trygt" å surfe i EU

NetCom innfører surfepakker.

2. des. 2011 - 12:48
Vis mer

Med jevne mellomrom kan du lese avisoppslag om personer som kommer hjem fra ferie og finner regninger i titusenkronersklassen i postkassen. Årsaken til dette er alltid at "offeret" har vært uvitende om de vanvittige takstene for surfing i utlandet.

LES OGSÅ: Slik unngår du datasmellen i utlandet

Operatørene har omsider begynt å ta dette problemet på alvor. Telenor har allerede innført såkalte surfepakker som inkluderer en viss mengde data til fastpris i EU og EØS, og nå gjør NetCom det samme.

Alle abonnenter som har Flexitalk, Fastpris eller Kontant vil fra og med 12. desember kunne bruke opp til 20 MB med datatrafikk i utlandet for 39 kroner. Har du mobilt bredbånd får du 50 MB for 79 kroner. 

Dette er altså en utvidelse av pakkene operatøren lanserte samtidig som de innførte like ringepriser i hele Norden i mai.

Pakkene aktiveres automatisk når du bruker internett i utlandet, og du får en varsling når du nærmer deg kvoten, der du kan bestille en ny pakke via SMS.

Fremdeles grisedyrt utenfor Europa

Skulle du befinne deg utenfor Europa skal du fremdeles holde deg langt unna mobilt internett. Her koster noe så enkelt som å laste inn Mobili.no på mobilen godt over hundrelappen hos både Telenor og Netcom.

Du har riktignok en trygghet i form av automatisk beløpssperre som stopper tilgangen til internett når du når 500 kroner, men det er fremdeles en totalt idiotisk sum å betale for å lese et par nyheter.

NetCom lover at også dette er midlertidig:

- Neste skritt blir å redusere prisene også utenfor Europa, sier sjef for privatmarkedet i NetCom, Anders Tillander, til Aftenposten.

Kilder: Netcom (Pressemelding), Aftenposten

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.