MOBIL

Nå blir det slåsskamp

I år blir det knallhard konkurranse mellom mobilprodusentene.

4. feb. 2011 - 18:00

Konkurransen i mobilmarkedet har tilspisset seg kraftig de siste årene, og nye gjennombrudd har nærmest gått på rundgang mellom produsentene. Slikt liker vi selvsagt, siden det innebærer at vi i dag har tilgang til et lass med knallsterke telefoner. Og bedre skal det bli.

Les også: Slik blir supermobilene »

De siste månedene har det dukket opp flere og flere detaljer rundt hvilken vei de forskjellige produsentene går videre, og vi regner med å få enda flere detaljer under Mobile World Congress, som er rett rundt hjørnet. Her er en kjapp tilstandsrapport basert på en salig blanding bekreftet info, rykter og noe gjetting:

Sony Ericsson

Sony Ericsson startet bra, men fortsatte ikke like sterkt i 2010, etter at oppdateringene til X10-modellene drøyet i lengste laget. Produsenten ser utvilsomt ut til å ha lært av sine feil, og åpner 2011 ved å vise frem Xperia Arc, som lanseres med Android 2.3.


OPPDATERT: Xperia Arc lanseres med Android 2.3, og Sony Ericsson skal fokusere på kjappe oppdateringer fremover.

I 2011 skal produsenten kutte ned på antall plattformer og fokusere fullt ut på Android, noe som i praksis betyr kjappere oppdateringer. Produsenten skal i tillegg utvide samarbeidet med Sony, og i større grad utnytte potensialet som ligger her. Forvent bedre skjermer, mer elementer fra Playstation-floraen og en hel del ting vi ikke har tenkt på.

Les også: Sony Ericssons 2011-strategi »


LG

LG har allerede lansert kruttpakken Optimus 2X flere steder i verden. Denne telefonen har doble prosessorkjerner, og kjører på Nvidia-plattformen Tegra 2.


DOBLE PROSESSORER: LG har allerede pangstartet 2011 med Optimus 2X.

Produsenten har også sin egen, svært lyssterke skjermteknologi - Nova - på vei i telefoner som Optimus Black.

Når produsenten samtidig har fått ny ledelse, utvidet samarbeidet mellom divisjonene og jobber tett sammen med aktører som Nvidia og Google, tipper vi at LG kan bli en av de kvasseste aktørene i mobilmarkedet det kommende året.

Samsung

Samsung rustet allerede i fjor opp mobildivisjonen sin, og slo fra seg med telefoner som Galaxy S. Oppfølgeren til denne ventes om to uker, sammen med flere andre nyheter fra selskapet.


GALAXY S2: Samsungs kommende toppmodell har blitt lekket opptil flere ganger allerede.

Vi blir heller ikke overrasket om produsenten avslører en ny skjermteknologi, noe de synes å gjøre hver eneste februar.

Er vi heldige får vi også se Orion-plattformen, som er oppfølgeren til fjorårets Hummingbird. Blant forbedringene her er en oppgradert grafikkbrikke og doble prosessorkjerner.

HTC

HTC har vært kjapt ute med å ta i bruk Qualcomms forskjellige maskinvareplattformer i 2010, og det går allerede rykter om HTC-telefoner med den nyeste og kraftigste Qualcomm-godbiten, MSM8260, under panseret. Doble prosessorer og bedre grafikk, med andre ord.


KRAFT: Både Desire Z og Desire HD ble lansert med ferske Qualcomm-plattformer, og vi antar HTC vil være tidlig ute med dette også i år.

HTC har også gått fra å være heller uinteressert i multimedieegenskaper til å kjøre ut film-sluggere som Desire HD. Vi antar produsenten fortsetter i samme spor, med enda større og enda bedre skjermer i år.

Nokia

Når det gjelder Nokia, så er mye uavklart. Den nye toppsjefen i selskapet, Stephen Elop, skal holde sin første offentlige presentasjon for selskapet neste fredag. Da får vi forhåpentligvis spesifikk info om hvilken retning produsenten skal bevege seg i fremover.

De mest interessante punktene her er hva som skjer med den kommende og lovende Meego-plattformen, og om ryktene om Nokia-telefoner med Android er oppspinn eller fakta.

Les også: 11. februar får vi vite Nokias strategi »

Apple

Historisk sett er Apple forutsigbare, så forvent en ny iPhone til sommeren. Doble prosessorkjerner, bedre skjerm og en ny utgave av iOS er ting vi tipper vil være på plass, uten at vi har tenkt å spekulere noe mer rundt dette.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.