T2

Nå blir det endelig bedre å være HBO Nordic-kunde

Lanserer nye, etterlengtede funksjoner.

Sesong 5 av ultrapopulære Game of Thrones har premiere på HBO 13. april.
Sesong 5 av ultrapopulære Game of Thrones har premiere på HBO 13. april. Bilde: HBO
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
17. mars 2015 - 17:30

Vi har tidligere kritisert HBO Nordic for å være en litt sidrompa tjeneste som mangler noen av de tekniske funksjonene til de beste tjenestene på markedet.

Nye funksjoner

I dag blir det endelig bedring. HBO annonserer nemlig at de nå har støtte for avspilling via Googles Chromecast, i tillegg til full Airplay-funksjonalitet.

I tillegg får abonnentene endelig muligheten til å streame HBOs innhold på to enheter samtidig, og ifølge HBO Nordics Facebook-sier skal også HD-kvaliteten være forbedret.

HBOs norske PR-sjef Isabell Goren sier til Teknisk Ukeblad at det dreier seg om såkalt adaptiv HD, som vil si at du nå får se 1080P såfremt internetthastigheten din tillater det.

Forbedringene kommer akkurat i tide til premieren på femte sesong av megahiten Game of Thrones, som har premiere 13. april - samme dag som første episode vises i USA.

Les også: Storavis: Apple kommer med nett-TV

Nylansert i USA

I USA har HBO for øvrig nylig tatt sine første steg over mot en egen nett-tjeneste uavhengig av tv-kabelen.

Frem til nå har den eneste måten å ha tilgang til HBO-innholdet på vært å abonnere på kanalene via en kabel-tv-leverandør (med innhold tilgjengelig på nett via tjenesten HBO Go), men nylig annonserte HBO at de lanserer on-demand-tjenesten HBO Now.

Foreløpig er det kun kunder på Apple-enheter som får tilgang til tjenesten, ettersom Apple og HBO har signert en tre måneders eksklusivitetsavtale.

Amerikanerne må betale 15 dollar i måneden, rundt 120 kroner, for tilgang til HBO Now, men innholdsmenyen er større og inkluderer blant annet nyere Hollywood-filmer og sport.

Les også:

Slik ser du USA-Netflix på mobilen  

Derfor kan kvanteprikker være redningen for LCD-TV-ene

Slik gjør du om mobilen til en Playstation  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.