INDUSTRI

– Mye å være begeistret over i kriseåret, sier Innovasjon Norge-sjefen

Med store ekstrabevilgninger for å skape nye arbeidsplasser har Innovasjon Norge giret opp aktiviteten

Innovasjon Norge-sjef Håkon Haugli er imponert over alle de nye ideene til produkter og selskaper som har kommet selv om landet er koronarammet.
Innovasjon Norge-sjef Håkon Haugli er imponert over alle de nye ideene til produkter og selskaper som har kommet selv om landet er koronarammet. Foto: Odd Richard Valmot
18. feb. 2021 - 20:00

Ikke alt går dårlig i Norge. Det var flere som gikk på børs i Norge i koronaåret 2020 enn siden 2007. IKT-sektoren leder an.

Regjeringen vil få fart på nyskapingen for å erstatte arbeidsplasser som går dukken, eller som må omstilles i grønn retning. Fra 4,6 milliarder kroner i 2019, fikk Innovasjon Norge 8,1 milliarder kroner til å støtte nyskapning i fjor. Det har mange små og mellomstore selskaper hatt glede av.

På tross av pengedrysset har kvaliteten på søknadene holdt seg oppe: Avslagsprosenten er ikke gått opp, selv om prosjektene er bedømt like strengt som før, forteller direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

Han er notorisk optimist og ser store vekstmuligheter for dem som kan snu seg raskt og komme opp med ideer. Ikke minst er han begeistret for EUs nye Green Deal: Strategien som skal gjøre EU-landene klimanøytrale i 2050 og som vil utløse et vell av innovasjon.

Teknisk Sett: Moberg & Valmot

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Direktør John-Mikal Størdal, her sammen med en av de mange internasjonale arbeidsgruppene i Nato Science & Technology Organization i Paris.
Les også

Norsk Nato-topp om Ukraina-krigen: – Utviklingen skjer praktisk talt on-the-fly

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.