INDUSTRI

Elon Musk tester ubåt i barnestørrelse – håper å kunne bistå i grotten i Thailand

Elon Musk tester en spesialbygget ubåt i et basseng i Los Angeles.
Elon Musk tester en spesialbygget ubåt i et basseng i Los Angeles. Foto: Skjermdump/SpaceX
9. juli 2018 - 06:31

Tesla-sjef Elon Musk tester en ubåt i barnestørrelse, i håp om å kunne sende den til Thailand hvor flere gutter er innesperret i en oversvømt grotte.

I en video publisert på Twitter kan man se hvordan to dykkere forsøker å navigere ubåten gjennom en smal tunnel i et basseng, i et forsøk på å simulere de smaleste grottegangene.

Hvis ubåten består testene, vil den bli sendt til Thailand med fly. Det skal være gjort på 17 timer.

Fire reddet

En talsmann for Musk sier ubåten er laget etter forespørsel fra thailandske myndigheter.

Søndag opplyste myndighetene at fire gutter var blitt reddet ut av Tham Luang Nang Non-grotten nord i Thailand, men åtte gutter og fotballtreneren deres er fortsatt igjen inne i den oversvømte grotten.

De fire guttene ble hentet ut da vannstanden inne i grotten hadde sunket så mye at det var mulig for guttene å ta seg fram til fots flere steder, i stedet for å måtte svømme eller dykke. Likevel måtte guttene dykke i til sammen 1 kilometer.

Vanskelige forhold

Natt til mandag lokal tid begynte det å regne kraftig igjen, og redningsmannskapene kjemper både mot klokka og mot vannet.

Fredag opplyste Musk at han ville sende ingeniører fra selskapene hans Boring Co og Space X til grotten for å bistå. Samtidig opplyste han at Boring Co, som graver tunneler for avanserte transportsystemer, har avanserte radarer som kan penetrere bakken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.