KRAFT

Multiconsult etablerer seg i England

Satser internasjonalt på vannkraft.

FORNØYD: – Vi har store ambisjoner, forsikrer  Christian Nørgaard Madsen, administrerende direktør i Multiconsult.
FORNØYD: – Vi har store ambisjoner, forsikrer Christian Nørgaard Madsen, administrerende direktør i Multiconsult. Bilde: Selma S. Madsen

Multiconsult etablerer eget datterselskap i England. Selskapet får navnet Norplan Hydropower Ltd.

– Fornybar energi er et av våre satsningsområder og vi har store ambisjoner. Vårt nye miljø i England er et nytt skritt i vår fremtidsrettede og nye strategiske satsning innenfor nasjonal og internasjonal vannkraft, sier Christian Nørgaard Madsen, administrerende direktør i Multiconsult i en pressemelding.

Les også: Vil flytte 200 oljemilliarder til fornybar energi

Vannkraftingeniører

Det nye selskapet er operativt fra 10. desember, og vil i første omgang bestå av 22 personer.

De fleste er vannkraftingeniører med bakgrunn fra vannkraftmiljøet i Scott Wilson, som senere ble kjøpt opp av amerikanske URS.

– Vi har arbeidet med dem i flere internasjonale prosjekter og vet at de vil være med å styrke Multiconsults posisjon ytterligere, både innen norsk og internasjonal vannkraft, forteller Tom Ødegaard, styreleder i Norplan Hydropower Ltd.

Les også: Han skal lede Multiconsult

Etter annonse

Etableringen av Norplan Hydropower Ltd. er et resultat av at Multiconsult tidligere i år annonserte etter vannkraftpersonell i News Civil Engineer i England.

I etterkant av denne annonsen fikk selskapet en henvendelse med et spørsmål om Multiconsult var interessert i å etablere seg i England og ansette personer fra vannkraftdivisjonen i URS.

Peter Illes er tilsatt som daglig leder Norplan Hydropower Ltd. og Tom Ødegaard i Multiconsult er styreformann. Kontoret blir lagt til Ashford. Selskapet blir 100 prosent eid av Multiconsult AS.

Les også:

Klimamål kan gi enorm krafteksport

Kald vinter kan velte energimålene

– Bygg ut fornybar kraft nå!  

Les mer om: