ENERGI

Motvind Norge anmelder vindkraftselskaper på Fosen

Interesseorganisasjonen Motvind Norge anmeldte onsdag ledelse og eiere av Storheia og Roan vindkraftverk på Fosen i solidaritet med samene. 

Motvind Norge anmelder eierne av Storheia og Roan vindkraftverk på Fosen i solidaritet med samene.
Motvind Norge anmelder eierne av Storheia og Roan vindkraftverk på Fosen i solidaritet med samene. Foto: Heiko Junge/NTB
5. juli 2023 - 11:55

Motvind Norge anmelder ledelsen i Fosen Vind og Roan Vind med eiere – de to vindkraftverkene som etter Høyesterettsdommen i Fosen-saken ikke har gyldig konsesjon.

Organisasjonen skriver på sin Facebook-side at de anmelder vindkraftselskapene i solidaritet med samenes rettigheter, for ulovlig drift og bruk av eiendom. Anmeldelsen ble levert til Økokrim og politiet i Trøndelag onsdag morgen.

Motvind Norge ble startet i 2019 og er en interesseorganisasjon som kjemper mot vindkraftutbygging i Norge.

Den 26. juni startet de en aksjon ved Roan vindpark på Fosen. Aksjonister fra Motvind Norge og Naturvernforbundet blokkerte veiene til vindkraftverket i ni dager.

FN advarer om at elektrisk avfall – alt fra kasserte kjøleskap til TV-er til e-scootere til mobiltelefoner – hoper seg opp over hele verden. Gjenvinningsgraden er altfor lav, og risikerer å falle ytterligere. Her jobber en indisk mann i en gjenvinningsbutikk for EE-avfall.
Les også

Enorme mengder EE-avfall er en katastrofe for miljøet 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.