KARRIERE

Møtte Mandela

Gine Wang, informasjonsdirektør for teknologi og prosjekter i Statoil.
Gine Wang, informasjonsdirektør for teknologi og prosjekter i Statoil. Bilde: Statoil
Dag Yngve Dahle
26. sep. 2007 - 13:05

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg? Jeg er så heldig at jeg har den jobben jeg mest kunne tenke meg. Den kombinerer næringsutvikling og eksternt rettet arbeid, noe som er en ønskekombinasjon. I tillegg er det spennende å jobbe i en virksomhet som utvikler og tar i bruk miljøvennlig teknologi. Et annet yrke måtte ha hatt de samme elementene i seg.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren? Min første jobb var i Nærings- og handelsdepartementets internasjonale avdeling. Der fikk jeg reise verden rundt sammen med det offisielle Norge og norsk næringsliv. Det var en nyttig tid der jeg fikk innblikk i et spennende fagfelt og nettverk i samfunnslivet. Ett minne skiller seg ut: På mitt første oppdrag, som var et statsbesø i Sør-Afrika, fikk jeg hilse på daværende president Nelson Mandela. Det var en stor opplevelse, og en minnerik start på yrkeslivet.

Hvilket minne fra yrkeskarrieren ville du helst vært foruten? En gang jeg var gjennom en personlighetstest, presenterte en psykolog - som tok på seg provokatørens rolle - resultatet for meg. Han dro noen ukorrekte resonnementer for å "teste mine reaksjoner". Etter samtalen forklarte han at ikke alle analysene han hadde presentert var helt riktige. Jeg fikk tilbud om jobben, men opplevde rekrutteringsprosessen som så negativ at jeg takket nei.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre? Generelt må vi styrke innovasjonsevnen i næringslivet, og vi må satse mer på forskning og utvikling. For min egen del er jeg opptatt av å finne arbeidsformer som kan redusere reisevirksomheten noe. Jeg flyr flere ganger hver uke. Jeg og kolleger som er i samme situasjon, prøver i større grad å ta i bruk videokonferanse og andre moderne kommunikasjonsformer for å utnytte uka mer effektivt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.