MOBIL

Motorola til Norge?

Produsenten øker takten i Europa, og Norge kan stå for tur.

8. feb. 2011 - 16:29

Motorola i Norge

Etter store økonomiske problemer besluttet Motorola i 2008 å legge ned Motorola Mobile Devices i Norge og resten av Norden.

I tiden som har gått siden den gang, har produsenten satset hardt på Android-telefoner, og hatt stor suksess i hjemlandet, altså USA, med modeller som Milestone og Droid.

Med ny og styrket økonomi er produsenten nå igjen klar for å satse i Europa. Selv om produsenten foreløpig ikke har planer om å opprette egne salgskontorer i Norge, vil telefonene forhåpentligvis bli tatt inn via tredjepartsaktører.

De siste ukene har vi hørt rykter om at Motorola planlegger et comeback i Norge, så vi har ringt rundt til en hel del personer for å prøve å få bekreftet dette, uten videre hell.

Det eneste vi vet helt sikkert, er at den amerikanske mobilprodusenten skal guffe opp satsingen i Europa, noe vi fikk bekreftet av Netcom.

- Vi er i dialog med Motorola gjennom Teliasonera (som eier Netcom, red.anm.) og jeg kan bekrefte at de er på vei tilbake i Europa, sier kommunikasjonsrådgiver i Netcom, Charlotte Erikstad, til Mobili.

Hun understreker at det er såpass tidlig i prosessen at ingen beslutninger er gjort. Teliasonera/Netcom har derfor foreløpig ingen konkrete avtaler med Motorola.

Ikke egne salgskontorer

Etter hva vi forstår, er det ikke aktuelt for Motorola å opprette egne salgskontorer for mobilavdelingen sin her til lands. Med andre ord er det mye som står og faller på operatørene og tredjepartsaktører som distributøren Brightpoint.

Vi har vært i kontakt med Brightpoint, men har ikke fått tak i noen som kan si noe nærmere om hvor Motorola-landet ligger. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.