MOBIL

Motorola lanserer Intel-telefon

Kevlardeksler og 2 GHz-prosessor.

18. sep. 2012 - 20:00

Intel har i flere år prøvd å komme seg inn på mobilmarkedet, men det er først i år det så smått har begynt å løsne for selskapet. Tidligere i år dukket blant annet India-teleonen Lava Xolo X900 opp som den første telefonen med Intels Medfield-prosessor. Lenovo har også vist frem en modell basert på Intels egen referansedesign, K800.  

Og nå har selskapet fått en skikkelig storfisk på kroken: Motorola lanserte i dag sin første telefon med Intel-prosessor bak dekslene. 

Razr i - Intel Inside

Den nye telefonen heter Razr i, og har fått en systembrikke i Intels Medfield-serie.  Denne rommer en Intel Atom Z2460-prosessor klokket til hele 2 GHz. Prosessoren har kun én kjerne, men er til gjengjeld utstyrt med Intels Hyper-Threading (HT).

Kort fortalt gjør denne teknologien det mulig å holde oppe flere tråder mot samme kjerne, mens flerkjerneprosessorene fordeler arbeidet.

Arbeidsminnet i telefonen er på 1 GB, mens grafikkbrikken er en PowerVR SGX 540. 

"Remake" av Razr M

Ser du bort fra prosessoren er Razr i farlig lik Razr M, en modell som ble lansert for snart to uker siden. 

LES MER: Razr M er nesten bare en skjerm

Både designen og spesifikasjonene skal være identiske med M-varianten. Det betyr at du får en skjerm på 4,3-tommer, som dekker mesteparten av telefonens front. Motorola bruker også samme betegnelse på Intel-mobilen: "The full-screen phone". 

Oppløsningen er på 540 x 960 piksler, og skjermtypen er Super AMOLED. Den er altså ikke på toppen av næringskjeden i disse 720p-tider. 

Plattformen i telefonen er Android 4.0, men den skal oppdateres til Android 4.1 Jelly Bean ganske snart. 

Telefonene har ellers et 8 megapiksles kamera, 8 GB internminne og et skall som er forsterket av både Corning Gorilla Glass og DuPont Kevlar. Den tåler også vannsprut (må ikke forveksles med vanntette IP67-telefoner). 

Motorola Razr i blir tilgjengelig i Europa iløpet av neste måned. Det er foreløpig usikkert hvor Norge befinner seg i lanseringsløpet

Kilde: Motorola

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.