Møt matematikeren som advarer mot at vi kan havne i et «digitalt diktatur»

At verden kommer til å se veldig forskjellig ut om et tiår eller to skjønner de fleste. Kanskje vi må tenke mer på dette nå for å stå bedre rustet når den tid kommer?

Møt matematikeren som advarer mot at vi kan havne i et «digitalt diktatur»
Silvija Seres er et kjent ansikt i det norske teknologimiljøet. Nå har hun skrevet bok om hva som kan treffe oss av endringer og hva vi må bør gjøre med det. Foto: Odd Ricahrd Valmot

Silvija Seres har tung realfaglig bakgrunn og har gjort seg kjent for å tenke fremover. Hvordan kommer teknologien til å endre samfunnet og hva må vi gjøre for å tilpasse oss. En rekke ulike teknologier har potensial til å endre verden radikalt. Dette vil treffe oss om noen år.

Nå har hun skrevet bok om teknologien som kommer til å endre verden, Norge, og oss som individer. I dag snakker vi med henne om boken Digital dugnad.

– Mens vi tenker oss om, samler de store gigantene data om oss, og finner ut hva de skal bruke dataene til etter hvert. Deres grunnleggende modell er å bruke data for å simulere og predikere oss, sier Seres.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett. 

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.