PODKAST

Møt matematikeren som advarer mot at vi kan havne i et «digitalt diktatur»

At verden kommer til å se veldig forskjellig ut om et tiår eller to skjønner de fleste. Kanskje vi må tenke mer på dette nå for å stå bedre rustet når den tid kommer?

Silvija Seres er et kjent ansikt i det norske teknologimiljøet. Nå har hun skrevet bok om hva som kan treffe oss av endringer og hva vi må bør gjøre med det.
Silvija Seres er et kjent ansikt i det norske teknologimiljøet. Nå har hun skrevet bok om hva som kan treffe oss av endringer og hva vi må bør gjøre med det. Foto: Odd Ricahrd Valmot
9. juli 2020 - 20:30

Silvija Seres har tung realfaglig bakgrunn og har gjort seg kjent for å tenke fremover. Hvordan kommer teknologien til å endre samfunnet og hva må vi gjøre for å tilpasse oss. En rekke ulike teknologier har potensial til å endre verden radikalt. Dette vil treffe oss om noen år.

Nå har hun skrevet bok om teknologien som kommer til å endre verden, Norge, og oss som individer. I dag snakker vi med henne om boken Digital dugnad.

– Mens vi tenker oss om, samler de store gigantene data om oss, og finner ut hva de skal bruke dataene til etter hvert. Deres grunnleggende modell er å bruke data for å simulere og predikere oss, sier Seres.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett. 

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.