Møt grillekspert Leif Tore – som til og med baker brød på grillen

Det er mange ting å tenke på når biffen skal på grillen. Erfaring og teknologi er det som skal til.

Møt grillekspert Leif Tore – som til og med baker brød på grillen
Vi snakker med salgssjef Leif Tore Rytterbakken i Weber for å bli oppdatert på grilling og ny teknologi som assisterer tilberedningen av Foto: Odd Richard Valmot

Få kan mer om sommerens store hobby; grilling, enn Leif Tore Rytterbakken. Det skulle da bare mangle når han både er salgssjef i Weber og en særdeles ivrig griller. Han baker til og med brød på grillen.

Rytterbakken forteller oss i dagens podkast at temperaturkontroll er det viktigst når vi skal fyre opp utekjøkkenet. Bruk av steketermometer er noe mange dropper, og som gjør at mange «kjører i blinde», og oversteker de kostbare kjøttstykkene.

– Mye god mat blir ødelagt på norske griller, som Rytterbakken humoristisk beskriver det.

Nå finnes digitale systemer som kommuniserer temperaturen med mobilen din og som forteller deg steg for steg hva du skal gjøre.

Og så er det det store spørsmålet: hva slags grill du skal kjøpe da. Skal du går for kull, gass, pellets, eller rett og slett grille på fornybar norsk fossekraft?

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett. 

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Les mer om: