KARRIEREUTDANNING

Monopol-kløpper skyr økonomer

Sven Ole Aase, professor i signalbehandling og leder av Institutt for data- og elektroteknikk ved Universitetet i Stavanger.
Sven Ole Aase, professor i signalbehandling og leder av Institutt for data- og elektroteknikk ved Universitetet i Stavanger. Bilde: Elisabeth Tønnessen
Dag Yngve Dahle
16. jan. 2009 - 13:50

Karriereblikk

Karriereblikk er en spalte der kjente og mindre kjente personer i ulike bransjer forteller om sine erfaringer med arbeidslivet.

Navn: Sven Ole Aase

Alder: 43 år

Stilling: Professor i signalbehandling, leder av Institutt for data- og elektroteknikk ved Universitetet i Stavanger

Utdanning: Sivilingeniør ved NTH (1989), dr.ing. ved NTH (1993).

*

Hvilket annet yrke kan du tenke deg?

Jeg har sannsynligvis verdens beste jobb, men dersom jeg skulle velge noe annet måtte det være astrofysiker. Å bruke avansert matematikk til å analysere eksotiske og fjerne naturfenomener ser svært forlokkende ut. Anvendt matematikk er generelt det vakreste og mest interessante man kan holde på med. Unntatt økonomi.

Hvilket yrke kan du ikke tenke deg?

Økonom. Som sjuåring var jeg en kløpper i Monopol, men grådigheten og veksthysteriet har jeg vokst av meg. Dessuten skriver de minus når de mener pluss og omvendt.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Det må være instituttets julebord i 2000 hvor jeg fikk opprykk til professor. Eller den gangen da Kjell Magne Bondevik holdt pressekonferanse her og annonserte at Høgskolen i Stavanger var blitt landets femte universitet.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Færre handlingsplaner, færre strategidokumenter og generelt færre møter. Og færre økonomer...

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.