MOBIL

Mobili spør, Nokia svarer

MWC 2011: Hva skjer med Windows Phone 7, Symbian og MeeGo? Vi har spurt Nokia.

17. feb. 2011 - 14:07

MWC 2011: Vi har fremdeles ikke bestemt oss helt for hva vi synes om fredagens nyhet om at Nokia skal samarbeide med Microsoft, og det har vært litt vanskelig å få konkret informasjon. Vi har derfor tatt en prat med Nokia her nede i Barcelona. 

Vi fikk fatt i Nokias terminalsjef, Dr. Kai Öistämö for å forsøke å få litt klarhet i hva som skjer.

Mobili: - Vi er litt forvirret om dagen, hva er egentlig planen?

Öistämö: - Med så store endringer som ble annonsert på fredag er det vanskelig å få ut alle detaljene, men jeg skal prøve å oppsummere: Slik mobilmarkedet har blitt er det ikke lenger bare kamp om telefoner, men hele økosystemet rundt. For å lykkes må man kunne tilby internettjenester, kart og andre ting forbrukerne er interessert i i tillegg til gode telefoner med bra maskinvare. Ingen kan gjøre alt dette alene, du er nødt til å samarbeide med noen. Både Nokia og Microsoft er to veldig mektige selskaper, og sammen skal vi lage et nytt økosystem, kombinere de beste tjenestene fra begge parter og være med å drive innovasjonen videre.

Mobili: - Hvilken rolle vil Nokia ha i videreutviklingen av Windows Phone?

Microsoft har allerede et bra roadmap for hvordan Windows Phone skal se ut fremover, men vi har forpliktet oss til å være med å drive plattformen videre ved å integrere det vi er gode på, for eksempel kartrelaterte tjenester.

Mobili: - Er det slik at enkelte tjenester vil være eksklusive for Nokia, for å skille dere fra andre produsenter som bruker Windows Phone?

Öistämö: - Nei. Du skal få en “Nokia-opplevelse” på telefonene våre, men andre produsenter kan lisensiere den samme plattformen. Vi skal være svært forsiktige med å fragmentere for mye for å ikke gå for langt fra økosystemet rundt.

Mobili:  - Forsvinner Symbian?

Öistämö: - Nei, Symbian er fremdeles svært utbredt, og vi vil fortsette å forbedre både plattformen og menysystemet. Vi kommer til å fortsette med Symbian så lenge det er etterspørsel i markedet.

Mobili: - Hva med Meego?

Öistämö: - Vi kommer med en Meego-telefon i løpet av året.

Mobili: - N9?

Öistämö: - Nei, vi har fremdeles ikke bestemt navnet på denne, men det burde være trygt å si at det blir en kombinasjon av tall og bokstaver.

Mobili: - Blir det mer enn én Meego-telefon?

Öistämö: - Vi skal se hvordan det første produktet blir mottatt. Vi er alltid interessert i å investere i “ “the next big thing”. Men det er for tidlig å si noe om dette nå.

Mobili: - Hvordan ser Nokias fremtid ut, med så store omveltninger i selskapet underveis?

Öistämö: Nokia er et svært interessant selskap. Det ligger i Nokias DNA å alltid komme styrket ut etter store endringer, og vi tror det vil være tilfelle også denne gangen.

Les også:
Første Nokia med Windows Phone 7 kommer i år
Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.