MOBIL

Mobili mekker mikro-SIM

Det er faktisk latterlig enkelt å snekre sitt eget mikro-SIM.

4. aug. 2010 - 16:41

Apple liker å gjøre små forandringer på etablerte løsninger, noe som ofte er en bra ting. Et godt eksempel er iPhone 4, som bruker mikro-SIM istedenfor vanlige SIM-kort. Et mikro-SIM inneholder nøyaktig de samme komponentene som et tradisjonelt SIM: Chip og plast.

Forskjellen er at det er mindre av sistnevnte. Plasten er forøvrig helt unødvendig, og har ingen annen funksjon enn å beskytte chip-en og holde den på plass i telefonen. For å lage ditt eget mikro-SIM er det altså bare å kappe bort den overflødige plasten.

Dette måtte vi selvsagt prøve i praksis. Her er prosessen steg for steg:


1. Vær sikker på at du gjør ting riktig

Å lage en tegning er alltid en god idé, siden du da kan luke ut eventuelle feil før du starter på prosjektet ditt. Her har vi funnet målene for originale SIM-kort og mikro-SIM, og tegnet oss til et forhåpentligvis fungerende SIM.

2. Mål og strek opp

Det er kjipt å gå uten et fungerende mobilnummer, og det må du faktisk dersom du klipper feil når du skal lage mikro-SIM. Bruk en tommestokk og mål opp der du skal klippe, og strek opp. En markørpenn av typen du bruker for å merke brente CD-er fungerer ypperlig.

3. Klipp i vei

Vær nøye når du klipper, og for all del ikke kutt inn i chip-en. (Dette er altså det gullfargede feltet, om du skulle være i tvil.) Om du gjør som oss, og bruker en sløv papirsaks, er sjansen stor for at du må finklippe litt etter grovarbeidet er gjort. Fjern så lite av gangen som mulig, helt til SIM-kortet passer inn i SIM-holderen som brukes av iPhone 4.

Oppdatert: Vi har fått tilbakemeldinger på at vi muligens herjet litt for mye med vårt SIM-kort. Er du mer tålmodig enn oss så anbefales det å bruke en skarp kniv istedenfor saks, og skjære forsiktig rundt. Da får du en ramme du kan plassere chip-en tilbake i, dersom du vil bruke kortet i andre telefoner enn iPhone senere.

Når kortet passer, er det bare å skyve holderen inn i telefonen, og slå den på. Om du har gjort ting riktig kan du nå bruke telefonen. Om telefonen ikke skulle fungere, tar du kontakt med operatøren din og ber om å få tilsendt et ferdig mikro-SIM.

Når kortet passer i holderen, har du et fint mikro-SIM.Vårt SIM-kort fra Chess fungerte på første forsøk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.