MOBIL

Mobili leker med AR.Drone

DEL 1: Vi har fått tak i verdens kuleste leketøy: Et helikopter du styrer med mobiltelefonen din.

4. apr. 2011 - 16:39

Det hender at vi sjekker e-posten vår her i Mobili, og i innboksen finner vi både titt og ofte pressemeldinger for produkter som ikke passer inn i noen av sjangrene vi skriver om. Den vanlige prosedyren når dette skjer er å hoppe videre til neste e-post i innboksen og rett og slett fortsette med livene våre.

Men noen ganger dukker det for eksempel opp informasjon om et helikopter du kan styre med mobiltelefonen din. Og da ryker faktisk dømmekraften ut vinduet.

For å gjøre en lang historie kort: Vi har fått inn Parrot AR.Drone til test.Årets morsomste unboxing.

Hva er AR.Drone?

AR.Drone er, som du har forstått, et fjernstyrt helikopter som styres fra mobiltelefonen din. Nærmere bestemt snakker vi om et 420 grams beist med fire rotorer og en makshastighet på fem meter i sekundet.

De fire rotorene gjør at AR.Drone kan holde seg svært stabilt i luften, og både landing og letting skjer på autopilot. Om du går tom for strøm, eller flyr helikopteret utenfor Wi-Fi-rekkevidden, så stabiliseres det automatisk og lander mykt på bakken.

Hvordan komme i gang?

Å få AR.Drone i luften første gang er enkelt. Sørg for å lese bruksanvisningen når du setter det sammen, så er det gjort på et par minutter. Du må også ha programvaren AR.FreeFlight for å kommunisere med helikopteret. Denne finner du gratis for både iPhone og iPad i App Store. (Det finnes også programvare til Symbian og Android, men denne har vi foreløpig ikke testet.)

Når dette er gjort, og batteriet har strøm, søker du opp AR.Drone, som dukker opp i listen over trådløse nettverk. Deretter starter du AR.FreeFlight, og spetakkelet er i gang.

Før du ser videoen nedenfor må vi til vårt forsvar understreke at det er aller første gang vi prøver å fly AR.Drone. Forvent mer action i neste video!

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.