MOBIL

Mobili krymper nyheter

Fem mobilnyheter, fem avsnitt. Vi eier ikke skam.

2. nov. 2010 - 17:56

I løpet av en vanlig arbeidsdag pløyer vi gjennom flere mobilnyheter enn de fleste, og noen av disse kjøres ut som referatsaker/oversettelser hos oss. Vi prøver imidlertid å holde antallet slike saker så lavt som mulig, og tenkte derfor at det kunne være en god idé å dekke flere nyheter i én og samme artikkel. 

Vi går derfor i gang med en prøveperiode der vi på skamløst vis knabber fem nyheter daglig fra utenlandske nettsteder og komprimerer dem til étt avsnitt.

(Ja, vi er veldig klar over at vi nettopp oppfant manuell RSS.)

Nokia med Meego-tablet allerede i år?

De første mobiltelefonene med Meego kommer nok ikke før til neste år, men mye tyder på at Nokia har en Meego-tablet på gang, og den kan komme på markedet allerede i år. Vi mistenker at en stakkar hos Nokia har en dårlig dag på jobben, etter at Z500 (altså navnet på den kommende Tableten) plutselig dukket opp i listen over enheter i Ovi Store.

Hele saken leser du hos Meegoexperts >>

Bestill, sjekk inn, og lås opp hotellrommet med mobilen

Det begynner å bli en stund siden vi hørte noe nytt på NFC (Near Field Communication)-fronten, men nå ser det ut til at Clarion Hotel i Stockholm planlegger å ta i bruk denne teknologien. Konseptet er kult: Først bestiller du hotell ved hjelp av mobiltelefonen din. På ankomstdagen mottar du en tekstmelding med en internettadresse i. Fra denne nettadressen kan du sjekke inn på hotellet, og mottar deretter en kryptert NFC-kode. I denne koden ligger nøkkelen til hotellrommet ditt, og du kan dermed åpne døren ved å holde telefonen mot NFC-leseren på låsen. Prøveperioden er allerede i gang, så det er slett ikke umulig du sjekker inn på denne måten i nær fremtid. 

Hele saken leser du hos Engadget >>

Får iPhone 5 NFC?

Man kan si mye rart om iPhone, men all statistikk viser at iPhone-eiere er ivrigere enn andre mobileiere når det kommer til å ta i bruk de mer avanserte funksjonene i telefonen. Vi antar derfor at for eksempel Hotel Clarion, Stockholm, er optimistiske til de nyeste iPhone 5-ryktene (nei, den kommer nok ikke før neste sommer), som skal ha det til at den vil være utstyrt med NFC-teknologi.

Mer om disse ryktene leser du hos Fonehome >>


"Alle" Android-telefoner har versjon 2.x

Ifølge tall fra Google har 8 av 10 solgte Android-telefoner nå Android 2.1 eller 2.2. Disse tallene er imidlertid ett par uker gamle, så situasjonen er nok enda bedre nå, etter at Sony Ericsson kom med den etterlengtede X10-oppdateringen søndag kveld.

Mer statistikk leser du hos Wireless Week >>

Samsung lager IKKE den neste Google-telefonen

Det har lenge gått rykter om en kommende "Nexus Two", som visstnok skulle være produsert av Samsung. Ryktene fikk nytt liv da produsenten innkalte til pressekonferranse den 8. november. Det viser seg imidlertid at denne pressekonferransen dreier seg om den Verizon-låste telefonen i400 Continuum, som i praksis er en versjon av Galaxy S - bare med to skjermer. Nyttig.

Mer om dette hos GSM Arena >>

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.