MOBIL

Mobilen tar over for lysbryteren

Lar deg styre opp til 500 lyspærer med mobilen.

22. okt. 2012 - 18:00

Den siste tiden har vi sett flere eksempler på oppfinnelser som skal la deg styre lyset med mobilen. I august dukket det for eksempel opp et konsept basert på den energivennlige Bluetooth 4-profilen.

LES OGSÅ: Dette er Bluetooth 4.0

Og nå har GreenWave Reality kommet med en lignende løsning, der det er brukt pærer med innebygd wi-fi-antenne. 

Selskapet har brukt mye tid på å gjøre det lett å ta i bruk konseptet, og i startpakken får du med en egen "gateway", altså en kontrollenhet du kobler direkte til wi-fi-routeren din hjemme. Deretter laster du ned en egen app som kontrollerer lyspærene.

Løsningen inkluderer en rekke innstillingsmuligheter, for eksempel kan du aktivere bevegelsessensorer som slår av lyset i rom uten aktivitet eller stille inn lyset etter tidspunkter på døgnet.

Pakken inneholder ellers en fjernkontroll du kan bruke om du ikke skulle ha telefonen med deg. Den vanlige lysbryteren overstyrer forøvrig alt, så du slipper å lete rundt i mørket hvis du verken finner mobil eller fjernkontroll.

Pærene fungerer også som en nettverksforsterker, slik at løsningen kan tas i bruk over store områder. Maksimalt antall pærer som kan være i bruk på ett og samme nettverk er 500.

Kilde: Greenwavereality

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.