BLOG

Mobilen din kan snakke med bilen din

Om du har en relativt moderne bil (fra slutten av 90-tallet) har du også sannsynligvis en såkalt ODB-kontakt under panseret. Det vil si at bilen har en datatilkobling som gjør det mulig å lese av feilkoder, statistikk og status. Dette er en funksjon som først og fremst er tiltenkt verksteder slik at de lett kan undersøke feil og annet med bilen din.Men det flotteste med dette er at du også kan koble deg til bilen din, og siden du leser om dette på et nettsted som handler om mobiler så skjønner du sikkert at vi nå skal fortelle deg om hvordan du kan bruke mobilen din til å koble seg til bilen og lese av all mulig flott statistikk og feilkoder.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. juli 2010 - 15:51

Du trenger ikke være bilmekaniker for å ha glede av å koble deg til bilens datamaskin (eller hjerne som det ofte kalles). Det holder å være litt nerd eller litt hobbymekaniker.

Det du trenger er:
A) En tilkobling til bilens diagnosesystem (kalles OBD - OnBoard Diagnostics)
B) En mobiltelefon

Tilkobling kan du gjøre med produktet OBDkey Bluetooth, som gir deg en Bluetooth-tilkobling til bilens diagnosesystem. På mobilen din trenger du programvare, som for eksempel Torque til Android-telefoner (ja, det er gratis). Selskapet som selger OBDkey leverer også programvare for Windows og Windows Mobile. Programvare finnes til andre plattformer også.

Med alt tilkoblet kan du kose deg med statistikk som for eksempel turtall, luftforbruk, vanntemperatur og annen moro. Eller du kan lese av feilkoder som for eksempel at katalysatoren er gåen eller at en sylinder ikke tenner. 

Mye moro for en ekte nerd. ODBkey Bluetooth koster omtrent 930 kroner (115 euro), og vi kan ikke se noen grunn til ikke å kjøpe dette. 

Se videoen for en demonstrasjon av bildiagnose på Windows Mobile.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: ODBkey.com

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.