IT

Mobil-spill kan ha slått ut Norsk Tipping

Jobber fortsatt med dataproblemene.

Datatrøbbelet må ses i sammenheng med en større vekst enn forventet av kunder som ønsker å spille via mobil.
Datatrøbbelet må ses i sammenheng med en større vekst enn forventet av kunder som ønsker å spille via mobil. Bilde: Stein Jarle Olsen
Roald RamsdalRoald RamsdalJournalist
21. sep. 2013 - 07:00

To lørdager denne høsten har Norsk Tipping opplevd store problemer med datasystemene sine, og det gjenstår å se hva som skjer denne lørdagen.

Forrige lørdag fikk spillerne verken levert odds- eller tippekuponger på grunn av driftsstansen i systemene.

Hovedproblemet ser ut til å ha vært hvordan henvendelser via mobil-kanalen genererer trafikk inn i datasystemet til Norsk Tipping.

Lørdag 14. september tapte Norsk Tipping ti millioner på problemene, ifølge NRK.

Les også: Snart kan det bli slutt på telefonnummer

Beklager

Hos Norsk Tipping arbeider de intenst for å komme til bunns i problemene som to ganger på kort tid har rammet kundene deres.

Begge gangene rammet problemene kunder som ønsket å levere inn spill på Tipping, Oddsen og Liveoddsen i noen timer på lørdag.

– Lørdag er selvsagt en viktig dag for alle som er interesserte i sportsspill, og vi beklager at dette har rammet kundene våre, skriver direktør for Interaktiv, Jan Peder Strømslid i en uttalelse til Teknisk Ukeblad.

Les også: Derfor blir værmeldingene feil

– Ikke én enkelt årsak

Teknisk Ukeblad spurte denne uken Norsk Tipping om hva som gikk galt forrige lørdag. Norsk Tipping skriver at problemene er sammensatte.

– Vi jobber fortsatt med å kartlegge alle sammenhengene som førte til at spillene ikke var tilgjengelig. Dersom det hadde vært ett enkelt svar på dette, hadde vi selvsagt satt inn riktig medisin med en gang. Så langt går det ikke an å peke på en enkelt årsak, tvert i mot kan vi bekrefte at det er sammensatt av flere faktorer, forteller direktør for spillproduksjon, Per Ove Skomakerstuen i uttalelsen.

– Hovedproblemet ser ut til å være hvordan henvendelsene via mobil-kanalen genererer trafikk inn i systemet. Konsekvensen er at det på et tidspunkt oppstår ressursproblemer. Vi iverksetter flere tiltak for å minimere risikoen for at dette skjer igjen, fortsetter han.

Han forteller at Norsk Tipping ikke har sett disse problemene tidligere, og at de må ses i sammenheng med en større vekst enn forventet av kunder som ønsker å spille via mobil og et mye større tilbud i sportsspill.

Les også: Nå kan du glemme PIN-koden

Flere spillkombinasjoner

– Sportsspilltilbudet vårt har gått fra å tilby 117 til 1600 spillobjekter på Langoddsen, forteller Strømslid.

– Det gir et stort omfang i antall spillkombinasjoner og forhåpentligvis et godt produkt for kundene våre, men det hjelper lite når spillene ikke er tilgjengelige for folk, fortsetter han.

Les også:

Fremtidens databrikker bruker lys

Årets fem største IT-tabber

Skal klare 1000 ganger mer datatrafikk  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.