DATATELE

Mobil med tyverisikring

NTT DoCoMos P903i vil ikke svikte deg. I alle fall ikke så lenge du sørger for å ha ID-brikken (t.h.) tett inntil kroppen.
NTT DoCoMos P903i vil ikke svikte deg. I alle fall ikke så lenge du sørger for å ha ID-brikken (t.h.) tett inntil kroppen. Bilde: NTT DoCoMo
Mona StrandeMona StrandeJournalist
13. okt. 2006 - 13:44

Japans ledende mobiloperatør, NTT DoCoMo, lanserer en mobiltelefon som automatisk gjør seg selv ubrukbar når den kommer for langt unna eieren sin.

ID i bukselommen

Detaljene rundt den nye modellen P903i ble offentliggjort denne uken, og løsningen er selvfølgelig utviklet for å hindre at uvedkommende bruker telefonen din dersom du mister den, eller den blir stjålet.

Teknologien er utviklet av Panasonic, og mobilen vil bli solgt med et trådløst ID-kort som er så lite at det kan legges i lommeboka, eller bukselommen din.

Automatisk sperre

ID-kortet gjør at telefonen merker når eieren beveger seg mer enn noen få meter bort fra den.

- Så fort signalet ikke lenger sendes mellom de to, fordi de er for langt unna hverandre, sperres telefonen automatisk, sier en Panasonic-representant til New Scientist.

Leser fingeravtrykk

Telefonen kommer også med en avleser for fingeravtrykk, og har evnen til å gjenkjenne stemmen din.

NTT DoCoMo lanserer også et annet tilbud til sine kunder: Ved hjelp av satellitt-navigasjon kan japanerne nå finne igjen sine forsvunnede mobiltelefoner - hvis de kjøper en telefon med satellitt-mottaker, vel å merke.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.