KRAFT

– Mobil gasskraft hjelper ikke

Det mobile gasskraftverket på Tjeldbergodden.
Det mobile gasskraftverket på Tjeldbergodden. Bilde: Scanpix
Mona StrandeMona StrandeJournalist
26. feb. 2010 - 09:13

Daglig leder Finn Johnsen i Entro-Gruppen, som eier og driver reservekraftverk i Danmark, mener det er feil å tro at oppstart av de mobile gasskraftverkene vil løse kraftproblemene i Midt-Norge.

Les også:

Ingen krise ennå

– Det er ingen kraftkrise i Midt-Norge. Det er høy strømpris, men ingen krise. En oppstart av de mobile gasskraftverkene vil ikke redusere strømprisen, sier han til Dagens Næringsliv.

Gasskraftverkene Entro-Gruppen eier i Danmark, blir ikke startet opp før strømprisen er over fem kroner per kilowattime – før nettleie og merverdiavgift legges til.

Koster og forurenser

Han sier det kun er noen få enkelttimer strømprisen har vært så høy at det lønner seg å starte gasskraftverkene, fordi driftskostnadene er så høye. I Danmark er driftskostnadene rundt 2,50 kroner per kWh.

– Å bruke disse kraftverkene nå vil kun være symbolpolitikk. Dessuten er de sterkt forurensende, sier Johnsen til avisen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.