NETTARKIV

MIT og Singapore lokker

Master of Technology Management-programmet har hittil fått 15 kvalifisertesøkere. I fjor på denne tiden hadde programmet såvidt fått en håndfull søkere og alle de 30 plassene ble ikke fylt opp.

Det er rullerende opptak fram til 15. november og det er plass til 15 til. Neste kull starter studiene i januar 2004.

Master of Technology Management-programmet samarbeider med de velrenommerte universitetene Massachusetts Institute of Technology, Sloan School of Management i Boston, USA og National University of Singapore Business School. Studiet er beregnet på sivilingeniører som har full jobb ved siden av.

Første året består av seks samlinger, to i Bergen, to i Trondheim og to i Oslo samt selvstudium. Siste del inkluderer et fire måneders opphold i Singapore eller Boston der kandidatene spesialiserer seg. Studiet avsluttes med en master-oppgave, som tilsvarer diplomoppgave ved NTNU. Forskjellen er at oppgaven skal være direkte matnyttig for kandidatens arbeidsgiver.

Programkoordinator In garTyssen ved NTNU tror det er tre hovedårsaker til at interessen for MTM-programmet er bedre i år:

- For det første har vi fått en base av uteksaminerte programdeltakere som sprer kunnskapen. Dessuten har vi økt markedsføringsaktivitetene en god del. For det tredje tror vi at vi ser en gryende optimisme i norsk økonomi, sier han.

Tyssen antar at mange bedrifter nå har foretatt de nødvendige nedskjæringer og at konkurranseforholdene for norske bedrifter internasjonalt ser ut til å bedre seg.

- Det ser ut til at bedriftene er mer oppmerksomme på behovet for strategisk nøkkelkompetanse samt gjennomføre endringsprosesser og øke innovasjonstakten både når det gjelder produkt-, prosess- og organisasjonsutvikling. Dette er fokusområder som står sentralt i MTM-programmet, sier Tysnes.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.