NYHETER_BYGG

Mistenker byggeslurv

Det store badeland og fornøyelsesanlegget i Moskva var knapt to år gammelt.

Den tyrkiske entreprenøren Kocak Insaat Ltd og det russiske arkitektfirmaet Sergei Kiselyov & Partners er satt under etterforskning og lisensene inndratt.

Transvaal Park ble bygget rekordraskt. Det tok bare 18 måneder å bygge anlegget, som hadde plass til 2.000 mennesker.

Hovedattraksjonen var badeanlegget, som lå under den 5.000 kvadratmeter store kuppelen som raste ned.

Ifølge The Moscow Times anklager den russiske katastrofeminister Sergei Shoigu landets byggeindustri for å gi blaffen i bygningsreglene.

- Det er på tide at stoppe dette kaos og sørge for kontroll når store bygg som dette skal oppføres, sa ministeren.

Det 5.000 kvadratmeter store taket av glass, stål og betong på Transvaal Park raste ned over de mange hundre menneskene som befant seg i badeanlegget. Det var sprengkaldt og relativt lite snø på taket. Dersom taket var korrekt konstruert og dimensjonert, skulle det normalt tåle større snøbelastninger enn tilfellet var.

Kraftig byggeboom i Moskva for tida kan gjøre det fristende å ta " snarveier" i forhold til byggebestemmelser, materialvalg og kvalitetskontroll.

Paradoksalt ble Transvaal Park i 2002 premiert av bystyret som "det best gjennomførte prosjektet¿ i sitt slag, ifølge en artikkel i The Moscow Times.

Transvaal Park ble åpnet i september 2002 og ble et symbol for det nyrike Moskva. Nå kan entreprenør og arkitekt bli anklaget for å ha forvoldt andres død og risikerer fengsel på opptil fem år.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.