MOBIL

Minst tre nye HTC-telefoner

Avdukes på søndag.

20. feb. 2012 - 12:50

Det er muligens Sony som er den store "lekkasjevinneren" i år, etter at  hele 12 av 2012-modellene lekket ut i ett og samme dokument. Men HTC kommer på en god andreplass. De siste ukene har det nemlig dukket opp flere bilder, flere spesifikasjoner og en drøss modellnavn fra det som skal være det Taiwanske selskapets portefølje.

LES OGSÅ: De heteste ryktemodellene

Forenkler modellnavnene

Under Mobile World Congress i fjor lanserte HTC fem forskjellige telefonerWildfire S, Incredible S, Desire SChaCha og Salsa. I år ser det imidlertid ut som produsenten kjører en langt mer uniformert navnerekke: One X, One S og One V.

Alle disse har tidligere dukket opp under andre arbeidstitler, og vil etter alt å dømme bli lansert under HTCs lansering førstkommende søndag.

One X - Quad Core og 720p

One X skal være HTCs toppmodell, og du har muligens lest om den tidligere under navn som HTC Edge, HTC Supreme eller HTC Endeavour.

Å plukket ut ett punkt som gjør denne telefonen interessant er vanskelig, for her er det svært mye snacks på spesifikasjonslisten.

Den skal for eksempel være blant de aller første mobiltelefonene med Nvidias Tegra 3-brikke under skallet.

Dette betyr at du får fire prosessorkjerner på 1,4 GHz (pluss en standby-kjerne på 500 MHz), og en ny generasjon Geforce-grafikkmaskinvare for mobil. 

Telefonen skal ha en 4,7-tommers skjerm med en oppløsning på 1280 x 720 piksler. Hvilken skjermtype som skal brukes er foreløpig uvisst.

Ellers ser det ut som du får 1 GB arbeidsminne (RAM), 32 GB internminne i tillegg til støtte for minnekort, og telefonen vil ha Android 4.0 ved lansering.

LES MER OM HTC ONE X

One S - Slank dual core

Også denne telefonen er tidligere omtalt under arbeidsnavnet, som altså er HTC Ville.

Dette ser ut til å bli HTCs signaturmodell i mellomsegmentet, og er et tegn på at fjorårets high-end blir årets mid-end.

Her får du nemlig den samme systembrikken som i Sensation XE, altså Qualcomm MSM8260 med doble prosessorkjerner på 1,5 GHz og grafikkbrikken Adreno 220.

Skjermen har også den samme størrelsen og oppløsningen som Sensation XE, altså snakker vi om en 4,3-tommer med 540 x 960 piksler.

Skjermtypen skal imidlertid være Super AMOLED, altså en klar oppgradering fra fjorårets LCD-variant.

De fysiske målene er også krympet. HTC One S skal ha midje på drøyt 8,9 mm, så den er klart mer lommevennlig enn de eksisterende HTC-telefonene med denne maskinvaren.

Android 4.0 og Sense 4.0 skal være på plass ved lansering.

LES MER OM HTC ONE S

HTC One V - Desire S med Beats-branding

HTC One V har tidligere sirkulert på ryktebørsen under navnet Primo, men skal altså være plassert inn i One-serien.

Telefonen skal ha en prosessorhastighet på 1 GHz, noe som tyder på at den har den samme systembrikken som HTC Desire S, altså Qualcomm MSM8255. Vi blir imidleritd ikke overrasket om den endelige versjonen har den oppgraderte MSM8255t-varianten med 1,4 GHz-prosessor.

One V har ellers en skjermstørrelse på 3,7 tommer, og med tanke på den noe aldrende grafikkbrikken (Adreno 205) vil oppløsningen mest sannsynlig ligge på 800 x 480 piksler.

Ellers skal telefonen ha Beats-branding, noe som betyr at du får med Beats-øreplugger i esken, i tillegg til at lydbrikken i telefonen er programmert for å lyde best mulig med lydprodukter fra Beats Audio.

Avdukes på søndag

HTC har innkalt til pressekonferranse dagen før Mobile World Congress går av stabelen i Barcelona, altså søndag 26. februar.

Her forventer vi å få en endelig bekreftelse på HTC-ryktene som har svirret siden november, og utover uken kjører vi også ut lyntester av alle telefonene som blir lansert. Bare å følge med, altså.

Kilder: Android Community, GSM Arena, Pocket-Lint

LES OGSÅ:

Er LGs firekjernetelefon ute av skapet?Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.