MOBIL

Minitest: Tre apper som gjør deg smartere

I dag har vi blitt litt smartere ved hjelp av disse tre appene.

8. aug. 2011 - 15:51

Android Market vokser for hver dag som går, og etter at  Google pusset opp hele tjenesten i februar er det lettere enn noensinne å hente ned nye apps.  

LES OGSÅ: Ti fantastiske Android-spill

Og da hender det rett som det er at vi bruker halve arbeidsdagen på våre siste nyanskaffelser. I dag har vi for eksempel blitt litt smartere ved hjelp av disse tre appene: 

Fun Math Tricks Lite


Å lære matte ved hjelp av en app er morsommere enn vi husker det fra grunnskolen.

Mange av oss valgte bort matte ved første anledning på videregående, og må dermed ty til kalkulator når det dukker opp utfordringer som krever hoderegning.

Men vi tror nok vi er noe bedre rustet nå, etter å ha brukt Fun Math Tricks Lite. Denne appen lærer deg enkelt og greit noen fine regler for å løse tilsynelatende vanskelige regnestykker uten verken kalkulator eller penn. 

For eksempel vet vi nå hvordan vi regner ut både 75 x 75 og 82 x 125 på sparket. Og det visste vi jammen ikke i går. 

Fun Math Tricks Lite er gratis, men finnes også i en betalversjon med flere regnestykker å bryne seg på.

Hent ned appen her, eller ved å søke på navnet på Android Market.

Nature Facts


Nature Facts byr på mye fascinerende informasjon.

Noen ganger er det greit å lade hodet med fascinerende fakta, og da er Nature Facts en av appene å kikke nærmere på. Her får du et nærmest utømmelig utvalg informasjon servert i korte sekvenser. Med ni forskjellige kategorier som strekker seg fra astronomi til trær burde skal du være temmelig utlært for å ikke finne noe nytt å tenke.

Vi visste for eksempel at jorden gikk rundt solen, men ikke at den gjør dette i en hastighet på 107343 kilometer i timen. Vi ble også fascinert over at tettheten i en nøytronstjerne er så drøy at en teskje av massen ville veid mer enn alle menneskene på jorden.

Nature Facts kan du enten installere direkte fra nettleseren her, eller søke opp manuelt på Android Market på telefonen din.

Nasa Images Archive


Bilder + info = tidsfordriv.

I verdensrommet skjer det svært mye interessant, og med denne appen får du se flotte bilder av et enormt utvalg forskjellige begivenheter.

Ved å klikke på "info" på bildene får du opp et sammendrag med opplysninger om motivet. Og her finner du mye fascinerende.

Hent ned Nasa Images Archive via nettleseren din eller ved å søke på app-navnet i Android Market-appen på telefonen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.