OLJE OG GASS

Milliardkontrakt til Kværner

Kværner Værdal har fått kontrakten for leveranse av understell til Luno-plattformen. Illustrasjonsbilde av liggende understell.
Kværner Værdal har fått kontrakten for leveranse av understell til Luno-plattformen. Illustrasjonsbilde av liggende understell.
Maiken Ree
20. jan. 2012 - 09:45

Kontrakten er en såkalt EPC-kontrakt (engineering, construction, procurement), og arbeidet skal utføres ved Kværners verft i Verdal. Understellet veier totalt 14.500 tonn.

Plan for Luno-feltet denne uken

Levert i går

I går leverte Luno-operatør Lundin PUD (plan for utbygging og drift) til Olje- og energidepartementet. Les mer om Luno-prosjektet her.

OED lukker ikke døren for Luno

Starter umiddelbart

Ifølge en pressemelding fra Kværner, vil engineering-arbeidet starte umiddelbart, mens konstruksjonsarbeidet i Værdal vil starte i fjerde kvartal 2012.

På det meste vil mer enn 400 personer vil være engasjert i prosjektet i første kvartal 2013. Understellet skal leveres våren 2014.

Det Norske og Lundin slipper unna

Milliardspillet i Nordsjøen:<br/> – Borten Moe må rydde opp

Utbyggingsplaner får klimakritikk

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.