OLJE OG GASS

Milliardkontrakt til FMC

FÅR TILLIT: FMC har allerede gode erfaringer fra blokk 17 utenfor Angola, som for eksempel fra Pazflor (bildet). Nå er de valgt av total som leverandør av undervannssystemer til CLOV-prosjektet.
FÅR TILLIT: FMC har allerede gode erfaringer fra blokk 17 utenfor Angola, som for eksempel fra Pazflor (bildet). Nå er de valgt av total som leverandør av undervannssystemer til CLOV-prosjektet. Bilde: ILL: FMC Technologies

FMC Technologies har fått kontrakten for leveranser av undervannssystemer til Totals CLOV-prosjekt utenfor Angola.

For Kongsberg-selskapet har kontrakten en verdi på 3,1 milliarder kroner.

1270 meters dyp

CLOV er et dypvannsfelt på cirka 1270 meters dyp i blokk 17 utenfor Angola, og består av funnene Cravo, Lirio, Orquidea og Violeta.

FMC skal levere 36 undervannsventiltrær, brønnhoder, kontrollsystemer, åtte manifolder, to systemer for workover og tilhørende verktøy og utstyr.

Leveransene skal starte i første kvartal 2012.

Kjent område

– FMC har lang erfaring med leveranser til prosjekter i Blokk17, som omfatter Girassol, Rosa og Pazflor-feltene, og er glade for å bli valgt av Total til å bidra i utviklingen av CLOV-feltet, sier Rasmus Sunde, administrerende direktør i FMC Kongsberg Subsea AS, i en pressemelding.

FMC holder på å investere i lokale anlegg i Angola, og har flere aktiviteter på gang i området: Fabrikasjon, montering og testing av 36 brønnhodesystemer og 19 undervanns ventiltrær, produksjon av 7 fullstendig manifold-systemer, kritisk utstyrstesting, offshore installasjon og vedlikehold av utstyr – og ytterligere rekruttering og opplæring av onshore og offshore personell.

CLOV-prosjektet clov Angola Blokk 17
KART: Kartet viser hvor blokk 17 ligger utenfor Angola. Funnene som inngår i CLOV-prosjektet er markert med rødt. Total

Les mer om: