ENERGI

Milliardkontrakt for Aibel i Hammerfest

Equinor har tildelt Aibel en kontrakt for modifikasjonsarbeid på gassanlegget i Hammerfest. Kontrakten har en verdi på cirka 8 milliarder kroner.

Oljeserviceselskapet Aibel får jobb ved Equinors gassanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest.
Oljeserviceselskapet Aibel får jobb ved Equinors gassanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest. Foto: Jan Johannessen
14. feb. 2023 - 12:15

Equinor opplyser i en pressemelding at de på vegne av partnerskapet i Snøhvit tildelt Aibel kontrakt for modifikasjonsarbeid på Hammerfest LNG i forbindelse med Snøhvit Future-prosjektet.

Kontrakten er tildelt med forbehold om at prosjektet blir godkjent av myndighetene, opplyser Aibel.

Den såkalte EPCI-kontrakten omfatter innebærer prosjektering, innkjøp, bygging og installasjon av to nye prosessmoduler relatert til landkompresjon og elektrifisering av anlegget på Melkøya. Aibel skal også bygge en ny mottaksstasjon for strøm fra land samt utføre integrasjonsarbeid på anlegget.

– Denne kontrakten vil skape store ringvirkninger både lokalt, regionalt og nasjonalt, sier Mette H. Ottøy, direktør for anskaffelser i Equinor.

Aibel skal også gjøre ytterligere oppgradering av eksisterende systemer på Hammerfest LNG for å robustgjøre anlegget for forlenget levetid fram mot 2050.

Snøhvit Future er det største prosjektet på Melkøya siden anlegget kom i drift og vil skape betydelige ringvirkninger, heter det i meldingen fra Equinor.

Prosjektet innebærer økt gassproduksjon fra Snøhvit-feltet ved landkompresjon. Det skal installeres en kompressor på Melkøya, som skal bidra til å opprettholde tilstrekkelig trykk for LNG-anlegget når trykket i reservoarene blir lavt.

I tillegg skal energiforsyningen til LNG-anlegget legges om fra drift med gassturbiner til drift med kraft fra nettet.

Snøhvit Future- prosjektet innebærer investeringer på 13,2 milliarder kroner.

 

Olje- og energiminster Terje Aasland foreviger en flytende vindturbin utenfor Karmøy i mai, under et besøk på Marine Energy Test Centre, et testsenter for havvind.
Les også

Trekker seg fra havvind-auksjon: – Ikke lønnsomt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.