BYGG

Miljø i sentrum for Sweco

Joachim Seehusen
10. nov. 2009 - 13:27

"Sustainable engineering and design", heter det på Swecos eget språk.

Leder an

Arbeidet startet for et år siden og administrerende direktør i Sweco Vibecke Hverven mener at selskapet nå har nådd målet.

– Med det arbeidet vi har lagt bak oss i løpet av dette året mener jeg at vi nå er i tet, sier hun.

Piloter

Hun har opprettet et internt nettverk med eksperter innen de forskjellige fagene.

Bare i høst har Sweco satt i gang 40 pilotprosjekter for denne nye miljøsatsingen.

– Når vi begynner på et prosjekt skal prosjektledere kontakte nettverket. Så kjører vi idémøter og ser etter alternativer som vi presenterer for kunden.

Eksamen

For å få dette til å fungere har samtlige ansatte måttet ta et webbasert kurs med eksamen. Hver enkelt enhet i Sweco skal ha minst ett pilotprosjekt innen miljø.

– Så har vi brukt mye allmøter, nettsider og intern informasjon. Jeg har valgt å være veldig tydelig og gå hardt og konkret ut, sier Hverven. Hun har også ansatt en person med koordineringsansvar for denne miljøsatsingen som rapporterer direkte til henne.

Fra Bellona

Ane Brunvoll gikk nylig over fra Bellona til Sweco.

– Vi trengte hennes kompetanse og hennes nettverk, sier Hverven og bekrefter at ansettelsen var et ledd i Swecos valg i å kjøre frem bærekraftige og miljøriktige løsninger som et viktig fortrinn for rådgivningsselskapet.

– Det er hyggelig å registrere at våre kunder og samarbeidspartnere viser så stor interesse for miljøet. De tar et viktig og sosialt ansvar ved å implementere miljøaspektet på en helhetlig god måte i mange av sine fremtidige prosjekter. Vår oppgave er å gjøre det mulig for våre kunder å gjennomføre prosjekter som møter krav til kvalitet og lønnsomhet, samtidig som de bidrar til en bærekraftig samfunnsutvikling, sier hun.

Et av prosjektene for rådgiverne i Sweco har vært KLP-bygget i Trondheim, bygget av Veidekke og omtalt i Teknisk Ukeblad. Det bygget har en energibruk på 83 kWh/m2 per år.

Les saken: Her er landets beste bygg

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.