IT

Microsoft vil gi bort gratis programvare

GIR BORT: Bill Gates leker gavmild julenisse overfor studenter i midten av februar.
GIR BORT: Bill Gates leker gavmild julenisse overfor studenter i midten av februar. Bilde: Microsoft
Trond Heggelund
19. feb. 2008 - 10:56
Vis mer

Det er ikke hverdagskost at programvaregiganten kommer med nyheter om at de gir bort noe gratis. De er kjent for å ta ågerpriser på programvare.

Microsoft sier nå at de vil gi bort gratis programvare til studenter for å oppmuntre dem til å bruke sine kreative evner og bidra til at de kommer inn på et bra spor når det gjelder studier og karriere.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Gratis bruk av profesjonelle verktøy

- Vi ønsker å gjøre det vi kan for å utstyre en ny generasjon av ledende teknologer med kunnskapen og verktøyene de trenger for å utvikle nye programmer som kan bidra til problemløsning og økonomisk vekst. Microsoft Dream Sparks tilbyr profesjonelle verktøy som vi håper kan inspirere studenter til å utforske programvareverdenen og oppmuntre dem til å stå i spissen for de neste store fremskrittene innen IT, sier Bill Gates.

Norge ikke først ute...

Microsofts studentprogram Dream Sparks gjør et bredt spekter av utvikler- og designerprogramvare tilgjengelig for nedlastning.

Tilbudet tilgjengeliggjøres i dag for mer enn 35 millioner studenter i Belgia, Kina, Finland, Frankrike, Tyskland, Spania; Sverige, Sveits, Storbritannia og USA.

...men blir tilgjengelig i slutten av mars

Norske studenter får mulighet til å laste ned programmene gratis i slutten av mars, opplyser Microsoft Norge i en pressemelding.

- Det er veldig moro å kunne tilby norske studenter profesjonell programvare som vil gi dem en bedre utdannelse, sier Rune Zakariassen, som er fagansvarlig for forskning og høyere utdanning i Microsoft Norge.

Uninett får jobben

Uninett, som eies av Kunnskapsdepartementet, skal legge til rette for at norske studenter kan bruke sin Feide-identitet for nedlasting av programvaren, heter det i en pressemelding.

- Gjennom Feide kan Microsoft på en enkel og sikker måte få bekreftet om en person er student eller ei, sier teknisk direktør Ingrid Melve i Uninett.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.