BLOG

Microsoft har gitt Mobili en skikkelig utfordring

I dag slapp Microsoft sin SDK (utviklerverktøy) for Windows Phone 7 Series. Ifølge de som har dekket lanseringen skal det være skikkelig enkelt å utvikle programmer til det kommende operativsystemet.Men hva betyr det egentlig at det er enkelt?

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. mars 2010 - 15:36

Her kommer utfordringen i tittelen inn i bildet. Vi tenkte selvsagt å være store i kjeften og tøffe som få ved å annonsere at vi skulle gi det et forsøk. Å utvikle en Mobili.no-applikasjon til Windows Phone 7 Series kan vel ikke være så fryktelig vanskelig.

Så jeg installerte SDK-en, og leste et introduksjonsdokument fra Microsoft. Der står det følgende:

Windows Phone Application Platform is a new application platform focused on supperting consumer entertainment experiences running og Windows Phone OS 7.0 CTP. It is built upon Microsoft technologies such as Silverlight, XNA Framework ant the .NET Compact Framework. Developers already familiar with thos technologies and their related tools will be able to create new applications for Windows Phone OS 7.0 CTP without a steep learning curve.

"Without a steep learning curve". Jaha. Jeg kan *ingenting* om *noen* av de fancy forkortelsene over. Og fortvilelsen ble ikke mindre da jeg startet utviklerverktøyet Visual Studio 2010 Express. Etter å ha blitt presentert for en del kode som gir meg hodepine er det bare å innse at dette ikke ligger for meg.

Mine programmeringsferdigheter strekker seg til
10 print "Mobili.no er best"
20 goto 10

Så som en feiging tar jeg et steg tilbake, halen mellom beina og overlater det til proffenee.

Hadde jeg kunnet noe som helst om dette kunne jeg imidlertid ha laget programmer som brukte bevegelsessensoren i telefonen, posisjoneringstjenester, flertrykk (kalt multitouch på fancy), kamera- og mikrofonfunksjoner og ikke minst Internet Information Services Smooth Streaming.

Utviklere får SDK-en helt gratis. Dette gjør Microsoft for å sparke i gang utviklingen av  programmer til Windows Phone 7 Series.

Det skal, for de med peiling, være enkelt å utvikle spill og andre programmer til Windows Phone 7. Samtidig lanserer Microsoft en ny programvarebutikk for operativsystemet. Den ser utrolig lekker ut, og kan beskues hos Engadget.

Butikken kalles Windows Phone Marketplace, og skal ifølge Engadget være det eneste stedet du får tak i programvare til Windows Phone 7.

Så nå gjenstår det å finne ut om Microsoft endelig får dreis på apps til Windows-telefonene sine. Det blir i så fall uten min hjelp.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.