BLOG

Microsoft er i støtet

Det var kanskje ikke verdens best bevarte hemmelighet at Microsoft jobbet med sin egen mobil. Og nå er den lansert. Eller rettere sagt: Nå er de lansert. Det er nemlig snakk om to telefoner.Navnet er Kin, og modellene heter One og Two.Det ville vært naturlig å tro at telefonene var basert på Windows Phone 7, men den gang ei. Kin er ikke Windows Mobile-telefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. apr. 2010 - 14:58

Kin er selvsagt basert på Windows-teknologi. De har en variant av Windows CE, som Windows Mobile også er basert på. Men Kin er ikke kompatibel med Windows Phone 7, selv om de deler samme DNA-materiale. 

Kin er mer som Zune, Microsofts mediaspiller (tenk Microsofts iPod), og er faktisk mer eller mindre lik Zune HD på maskinvaresiden. Zune HD har mulighet for tredjepartsprogramvare. Det har ikke Kin. Og det er litt merkelig.

Microsoft har tradisjon for å lage åpne systemer (ikke åpen som i open source, men som i at det er mulig å lage allskens programvare som kjører på systemene), men Kin støtter ikke dette. Det er altså snakk om en slags "dum" smarttelefon, litt som iPhone var i begynnelsen.

Telefonene er rettet mot unge mennesker som er slaver av de sosiale nettverkene. Her skal det være latterlig enkelt å laste opp innhold til for eksempel Facebook. 

Brukergrensesnittet er designet med tanke på dette. Det er to hovedelementer i grensesnittet: Loop og Spot. Loop er startskjermen, som består av oppdateringer fra sosiale nettverk presentert på en oversiktlig måte. Her kan du rangere hvilke av dine venner som er viktigst for deg, slik at deres oppdateringer vises først. Dette gjør at du slipper å få alle statusoppdateringene til folk du har på Facebook men som du egentlig ikke har så mye kontakt med. 

Spot er en grønn flekk på skjermen. Dette er en viktig del av systemet. Her kan du nemlig slippe alt mulig innhold og dele det med venner. Om du for eksempel skal dele et bilde trekker du det bare ned til den grønne flekken for å dele det. Dette kan du gjøre med alt mulig, inkludert nettsider, statusoppdateringer, videoer og annet.

Kin One og Two er begge trykkskjermtelefoner med utskyvbare fulltastatur. Det skal være støtte for flertrykk (eller multi touch på nynorsk) slik at du kan gi skjermen to fingre for å zoome slik som på iPhone. One er den enkleste modellen, med 4 GB minne, et 5 megapikslers kamera og 320 x 240 pikslers skjerm. Two har noe bedre spesifikasjoner med 8 megapikslers kamera, 8 GB minne og 480 x 320 pikslers oppløsning på skjermen. Den skal ellers være lik One. Ingen av telefonene støtter minnekort.

Begge telefonene har 3G, Wi-fi og Bluetooth. Det er støtte for kjøp av video og musikk gjennom Zune-butikken. Det er også støtte for direkte avspilling av musikk herfra over 3G og Wi-fi, slik som på Spotify. Microsoft har også tatt seg tid til å lage et program for Mac-brukere, slik at disse kan overføre musikk fra iTunes til Kin. 

Det er for øvrig ikke Microsoft som har laget selve maskinvaren. Dette har de fått hjelp av Sharp til, så teknisk sett er dette Sharp-telefoner.

Telefonene kommer i salg i USA i mai. Europa-versjonene skal selges gjennom Vodafone, som ikke opererer i Norge. Det er foreløpig ikke kjent om de kommer til Norge, men det skal vi sannelig forsøke å finne et svar på. Følg med!

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilder: Kin.com, Engadget.com

Les mer om Microsoft Kin:

Engadgets lyntest

Gizmodos lyntest

Se også video fra The Street TV

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.