BYGG

Mesta vil bli målemestere

Illustrasjonsfoto, landmåling.
Illustrasjonsfoto, landmåling.
Mona StrandeMona StrandeJournalist
14. jan. 2008 - 16:17

– Mesta har ambisjoner om å være ledende innen geomatikk i Norge og det oppnår vi gjennom dette oppkjøpet. Geo Survey sikrer oss tilgang til både kompetanse og kapasitet, sier adm. direktør Kyrre Olaf Johansen i Mesta i en pressemelding.

Geo Survey har i overkant av 30 ansatte, mens Mesta har 65 geomatikere i sin "stall".

Bredere kompetanse

Mens Mestas fagfolk er gode innen geomatikk på vei, har Geo Survey høy kompetanse innen bygg, offshore og industri. De hadde blant annet ansvar for innvendig oppmåling med utarbeidelser av tverrprofiler på IT Fornebu, innmåling av prosessanlegg for ny modul på Statfjord A, og har bidratt på kontrollsiden både ved Snøhvit- og Ormen Lange-utbyggingene.

Oppkjøpet er ennå ikke gjennomført, men Mesta har inngått en avtale om kjøp av samtlige aksjer i Geo Survey. De regner med at oppkjøpet skal være i boks innen 1. februar.

Ikke ett selskap

Deretter vil Geo Survey fortsette som eget selskap og med samme navn, bare med Mesta som eier. I pressemeldingen skriver Mesta at deres kjøp av tjenester fra Geo Survey fortsatt vil skje på kommersielle vilkår.

- Mesta har et langsiktig og industrielt perspektiv på dette oppkjøpet. Vårt mål er at både Mesta og Geo Survey skal utvikle seg og vokse innen geomatikk, sier Kyrre Olaf Johansen.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.