T2

Mest staffasje fra Samsung

SE SÅ TYNT: Lenge har konkurransen vært om å ha den tynneste TV-en. Nå blir de neppe særlig tynnere. Men det kan ramma. Samsungs nye ramme er fem millimeter bred og det er ikke mye å sutre over.
SE SÅ TYNT: Lenge har konkurransen vært om å ha den tynneste TV-en. Nå blir de neppe særlig tynnere. Men det kan ramma. Samsungs nye ramme er fem millimeter bred og det er ikke mye å sutre over. Bilde: Odd Richard Valmot
7. jan. 2011 - 09:19

CES, LAS VEGAS: Den sørkoreanske giganten Samsung har fått blytung selvsikkerhet gjennom Androidtelefonen Galaxy S, med over ti millioner eksemplarer solgt.

I beste Applestil kommer nå også en telefonfri utgave som skal gå i strupen på iPod.

Les mer: Samsung med iPod touch-konkurrent

Dette til tross: Dette er nok et år for konsolidering. Selskapet avslørte ingen kjempenyheter på sin årlige pressekonferanse på CES.Nu var du smart

For dem som begynner å bli mett på moteordet «smart» i alle tenkelige og utenkelige sammenhenger, ville Samsungs årlige pressekonferanse vært en selsom opplevelse.

Intet nytt år uten nye slagord – markedsførerne skal også ha noe å gjøre. «Smartere Liv» er årets produkt av sistnevntes anstrengelser.

Om dette ikke ble riktig helt smart nok, byr Samsung også på underkategorier:

  • «Smart design»: At brukerne skal få stadig flere muligheter og mer funksjonalitet, men uten at produktene skal bli vanskeligere å bruke. De skal bli lettere å håndtere.
  • «Smarte opplevelser»: Å få fatt i innholdet på en enkel måte på alle plattformer, enten det er på TV-er eller på PC-er.
  • «Smarte tilkoblinger»: Om de to første kan høres litt ulne ut, kan denne ha mer for seg. Når du holder den nye Samsungdingsen din en fot fra den trådløse ruteren, skjønner den opplegget og kobler seg til hjemmenettverket. Ikke mer fikling med IP-adresser og andre vanskelige ting.

Mer fra CES: Microsoft lanserer multitouch-mus

Viser fram elektrisk Ford Focus

Lenovo først ute med Fusion

Tynt, ikke fett

TV-ene er et av flere eksempel på Samsung-produkter som blir litt bedre, men uten å slå pusten fra deg.

Sofaguden får innebygget nettleser i noen modeller, og en funksjon som kalles Din Video og som gir deg anbefalinger til andre programmer og filmer du bør se basert på dine seervaner.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Tynn og tynnere-trenden er litt som skøyterekorder. Som Hjallis vissnok sa en gang: «Æ kan itj gå på null».

Vi nærmer oss tynn-grensa, derfor står naturligvis rammene nå for tur. 8-serien får i år en ramme på bare 5 mm. Omtrent som en blyant altså.

Det siste er imponerende, men det skal samtidig bli interessant å se hva som skjer med lyden.

Ikke mye plass til fet lyd når alt ellers blir så tynt - og disse kundene bør nok snuse på hjemmekinolydanlegg når de først er i butikken.

TEST: Samsung Galaxy S:<br/> Du verden, for en telefon

4G i PC-en: Denne nye Samsung-PC-en burde være et funn for Netcoms kunder. Den har innebygget både 3 og 4G og gjør det mulig å surfe på nettet uten å bry seg med en USB-dongle.
4G i PC-en: Denne nye Samsung-PC-en burde være et funn for Netcoms kunder. Den har innebygget både 3 og 4G og gjør det mulig å surfe på nettet uten å bry seg med en USB-dongle.

Størst på 3D

Om det ikke var de store teknologigjennombruddene hos Samsung i år, kan vi i det minste glede oss over verdens største 3DTV. 75 tommer må være noe å henge på veggen.

Eller hva med en helt ny fjernkontroll som også kan vise video?

Genial for dem som aldri blir enige om hvilken kanal som fortjener oppmerksomhet.

3D-briller, som hittil har vært noen skikkelige klumper, har også fått et ansiktsløft. Samsungs nye modeller er åpne, ultralette og enkle å bruke for folk som allerede trenger briller.VERDENS STØRSTE: Samsungs nye 75 tommers 3D-TV burde henge i alle stuer. Hos folk med store bankkontoer.
VERDENS STØRSTE: Samsungs nye 75 tommers 3D-TV burde henge i alle stuer. Hos folk med store bankkontoer.

Passer på deg

Men Samsungs smarte liv skjer ikke bare på stua. Elektronikkgiganten er også en stor produsent av hvitevarer og de mener Samsung trenger mer intelligens.

Hva med et kjøleskap med en 8-tommers skjerm hvor familiemedlemmene kan skrive beskjeder til hverandre og vise bilder og videoer. Eller kanskje mer nyttig; ta frem oppskrifter?

Smart.

Og for dem som måtte være så heldige å være koblet til et smart strømnett, kan tørketrommelen, vaskemaskinen og oppvaskmaskinen følge med på strømprisen og starte når denne er lav nok.

Samsung lovet samtidig at de jobber steinhardt med å utvikle nye apper for at verden skal bli smartere. Via akkurat deres produkter, selvfølgelig,

Mer fra CES: Supersexy fra Samsung

Her er Sony Ericssons nye flaggskip

Sony gifter seg med Google

Kino-3D i stua

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.