BLOG

Mer strøm på mobilen?

Fancy trykkskjermtelefoner med store skjermer og kraftig prosessor har en ting til felles: Batterilevetiden er jevnt over lav. Spesielt om du bruker telefonene aktivt med spill, surfing, Spotify, GPS eller annen strømkrevende aktivitet. Men det finnes løsninger som gjør at du ikke trenger å ofre internetthastighet, lysstyrke på skjermen eller GPS-posisjon. Ikke at løsningene ikke krever offer. Her er det stort sett det estetiske som ofres.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. aug. 2010 - 14:19

På noen modeller kan du sette inn et nytt batteri med høyere kapasitet som får plass under dekselet. Men den fysiske størrelsen på batteriet går hånd i hånd med kapasiteten, og skal du ha vesentlig større batterikapasitet må du gå for et batteri som er fysisk større.

Så er problemet at batteriet ikke får plass under dekselet på telefonen. Mugen Power har spesialisert seg på batteriløsninger til populære telefoner, og tilbyr høykapasitetsbatterier og tilhørende erstatningsbakdelsel.

Det ser kanskje ikke direkte bra ut, men en dobling av telefonens opprinnelige kapasitet er mulig. Se bare eksemplene under:Dette er batterier på 3200 mAh til henholdsvis HTC Desire og Hero. Det er mer enn dobbelt så høy kapasitet som telefonene har originalt.Eller hva sier du til et 3600 mAh-batteri til Sony Ericsson Xperia X10? Originalbatteriet er på 1500 mAh, så her får du langt bedre levetid.2400 mAh på den fra før ikke akkurat tynne Nokia N900 kan være greit. Eller 1500 mAh ekstra til iPhone 3G med dette ekstra dekselet.

Løsningene ser kanskje ikke akkurat så bra ut. Kanskje vi var litt bråkjekke da vi lo av Samsungs batterideksel til Galaxy S, for vi tror kanskje vi heller ville hatt noe sånt enn telefoner som er to centimeter tjukke...

Uansett: Batterier med høy kapasitet kan være en god idé når du er langt unna nærmeste lader. Det er jo alltid mulig å ta med seg originalbatteri og bakdeksel og skifte når du ikke trenger veldig lang levetid. Skulle du gå for et uoriginalt batteri kan det være lurt å huske på at de fleste produsenter syns lite om dette og mener at det bryter garantien. Men det er ikke verre enn at du skifter tilbake til originalbatteri dersom du skulle ha behov for å levere telefonen inn på et verksted...

Før du eventuelt vurderer et større batteri er det kanskje greit å lese våre 7 tips for bedre batteritid.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilder: Mugen-power-batteries.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.