ENERGI

Mer strøm fra solceller og vindturbiner i Danmark i år enn i fjor

Hvis produksjonen fortsetter på samme måte ut året, anslår Green Power Denmark at over halvparten av danskenes strømforbruk kommer fra grønn strømproduksjon.

Danske vindturbiner i Øresund mellom København og Malmö bidrar til stadig økende produksjon av grønn strøm i Danmark.
Danske vindturbiner i Øresund mellom København og Malmö bidrar til stadig økende produksjon av grønn strøm i Danmark. Foto: Paul Kleiven/NTB
5. nov. 2022 - 14:35

Danske solcellepaneler og vindturbiner har produsert mer strøm hittil i år enn de gjorde i hele fjor, opplyser direktør Kristian Jensen i næringslivsorganisasjonen Green Power Denmark

– Det viser at vi får mer grønn strøm, mer CO2-fri strøm og mer billig strøm inn i elnettet i Danmark, sier han.

En av grunnene til den økte produksjonen av grønn strøm er at havvindparken Kriegers Flak har vært i drift i hele år. Den ble innviet i 2021.

I tillegg har været bidratt. Sola har skint når det ikke har vært vind, og omvendt. Det betyr stabilt nivå av sol- og vindenergi, skriver Green Power Denmark.

Hvis den høye produksjonen fortsetter året ut, mener organisasjonen at over halvparten av Danmarks strømforbruk kommer fra grønn strømproduksjon.

– Det er viktig fordi høy produksjon av grønn energi frigjør oss fra avhengigheten av naturgass, er med på å frigjøre oss fra Putin og også bidrar til at Danmark når vårt klimamål, sier Jensen.

Han håper på godkjenning av mange nye solceller og vindturbiner neste år.

– Jo raskere vi får opp produksjonen av grønn strøm, desto raskere er vi fri fra russisk gass, og desto raskere får vi ned prisen på strøm i Danmark, sier han.

Oljeplattform.
Les også

Miljøorganisasjoner: EU trenger ikke mer norsk gass

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.