ENERGI

Meningsmåling: Stort flertall for fortsatt oljeleting

Kun 23 prosent av befolkningen vil at Norge skal slutte å lete etter olje og gass. Det viser en ny meningsmåling utført for Klassekampen.

I en ny meningsmåling svarer kun 23 prosent av befolkningen vil at Norge skal slutte å lete etter olje og gass, mens 59 prosent mener oljeletingen bør fortsette.
I en ny meningsmåling svarer kun 23 prosent av befolkningen vil at Norge skal slutte å lete etter olje og gass, mens 59 prosent mener oljeletingen bør fortsette. Foto: Carina Johansen/NTB
12. juli 2021 - 07:10

Mens både Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil dele ut flere letelisenser på den norske sokkelen og videreutvikle oljeindustrien, har SV, Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Rødt programfestet en stans i utdeling av nye letelisenser.

Undersøkelsen som er utført for Klassekampen av Sentio, viser at de tre siste partiene langt fra har flertallet bak seg.

Det er nemlig Ap og Sps linje som får folkets støtte. Hele 59 prosent svarer «nei» på spørsmålet om Norge bør slutte å lete etter olje- og gassforekomster.

Kun 23 prosent svarer «ja», mens 18 prosent svarer «vet ikke», skriver avisen.

Arild Hermstad, nestleder i MDG – et parti som i tillegg ønsker å sette en sluttdato for norsk oljeproduksjon innen 2035 – velger imidlertid å se positivt på tallene.

– Det er en firedel som gjennomskuer den livsløgnen oljelobbyen forteller om at vi fortsatt kan lete etter olje og gass, mener han.

Wintershall Dea står for det største funnet i første halvår i år. Dvalin Nord-brønnen ble boret av riggen Deepsea Aberdeen.
Les også

Her er funnene på norsk sokkel i første halvår 2021

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.