BLOG

Meego snart klart til Nokia N900

Meego er snart ferdigportert til Nokia N900. Det vil si at du som eier en N900 kan installere det nye operativsystemet på Nokias fantastiske surfe-PC.Du har kanskje hørt at Nokia ikke kommer til å oppgradere N900 til Meego. Det er en sannhet med noen ganske heftige modifikasjoner.

Det har nemlig alltid vært åpenbart at Meego ville dukke opp på N900, det er tross alt en av enhetene som brukes til å utvikle til og teste det nye operativsystemet.

Nokia har imidlertid sagt at de ikke kommer til å støtte Meego på N900. Så selv om du får det nye operativsystemet vil de ikke tilby noen brukerstøtte til N900-eiere som har installert Meego.

Les også:
Test av Nokia N900 »
Hvorfor N900 fortsatt er verdens heftigste mobil »
Vi kjører Spotify på Nokia N900 » 

På eget ansvar

Mange som eier en N900 er selvsagt glade i å eksperimentere, så for dem spiller det liten rolle uansett. Meego-versjonen som kommer til N900 blir derfor et "installer på egen risiko"-prosjekt.

Gruppen som jobber med å portere Meego til N900 har møtt på mange problemer underveis, og nevner blant annet at de har hatt problemer med å få Fennec/Firefox til å fungere.

Foreløpig er det ikke snakk om noen ferdig utgave av Meego til N900, så det blir i så fall bare aktuelt for deg som vil teste det ut. Det er imidlertid mulig å kjøre både Maemo 5 og Meego som dual boot.

Den fungerende Meego-utgivelsen vil bli tilgjengelig for nedlasting innen kort tid, uten at noe spesifikk dato er bekreftet.

Les mer på Meego.com »

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: Meego.com

Les mer om: