MOBIL

MeeGo gjenopplives neste måned

Finske Nokia-utbrytere har fremdeles troen på plattformen. 

3. okt. 2012 - 10:00

MeeGo-plattformen har en trist historie bak seg, og rakk knapt å se dagens lys i Nokia N9 før den finske giganten annonserte at de gikk over til Windows Phone.

Nokia hadde tidligere et anstrengt forhold til Microsoft, så at Windows Phone-satsingen ikke falt i smak hos alle ansatte kom ikke som noen stor overraskelse. 

Mange hadde også stor tro på Meego, noe som er årsaken til at det finske selskapet Jolla ble stiftet. Dette selskapet har tatt sikte på å gjenopplive og videreutvikle MeeGo-plattformen, og ledes av Jussi Hurmola - som jobbet for Nokia i 12 år. 

Jolla har for øvrig totalt 50 ansatte, hvor drøyt halvparten er Nokia-avhoppere fra MeeGo-avdelingen. 

Lansering i november

Selv om vi ikke har hørt allverdens fra Jolla siden oppstarten, skal selskapet allerede være godt på vei mot målet sitt. De har en pengebeholdning på rundt 200 millioner dollar, som er samlet inn fra flere forskjellige aktører i telekombransjen. 

Ifølge Jolla selv har de allerede avtaler med maskinvareprodusenter, uten at de vil opplyse hvem det dreier seg om. 

Selskapet håper å kunne presentere de første telefonene med den gjenopplivede MeeGo-plattformen under skallet allerede neste måned, så vi tipper vi får høre en hel del mer om prosjektet i tiden som kommer. 

Kilde: Mobileburn

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.